registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Wenen en Friedensreich Hundertwasser

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

Wenen stad van de Habsburgers, de Musikverein, het nieuwjaarsconcert, de paleizen en Sissi. We zijn er geweest maar wat me nog het meeste is bijgebleven is de kennismaking met Hundertwasser, zijn schilderijen, de gebouwen en zijn ideeën over wonen. De moeite waard om op een regenachtig weekend wat langer achter de computer blijven zitten en op internet eens rond te kijken en te lezen over zijn kunst en gedachten over wonen en de menselijke maat.

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

Hundertwasser schoot misschien wel wat te ver door als hij het heeft over de oneven bodem, een "golvende" vloer lijkt me wat lastig om het meubilair wiebelvrij op te stellen of voor bejaarden om op te lopen maar verder is er veel wat de moeite van het overdenken waard is. In het bovenstaande winkelcentrumpje tegenover het Hundertwasser Haus is die golving wel terug te vinden maar hoe het achter de toonbanken in elkaar zit was niet zo duidelijk.

Like onze DSE Facebook pagina https://www.facebook.com/DigitaleStadEindhoven en blijf op die manier ook extra op de hoogte.

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

Wie zou niet in willen wonen in het bovenstaande concept?

Klik op beeldoverzicht voor een snelle beeld kennismaking en klik op levensbeschrijving voor meer informatie.

Wat zou hij voor ideeën hebben gehad voor de G1000EindhovenTop www.g1000eindhoven.nl/
als je een Eindhovense G1000 ook ziet zitten als een kans voor democratische vernieuwing like dan www.facebook.com/G1000EindhovenTop !