registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Musical "Wonderland" van oud Einhovenaar Theo Hoek ook naar Eindhoven?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Gezien in de Schalm in Veldhoven. Een schitterend tijdsbeeld gebaseerd op het leven van Theo Hoek. Theo geboren en opgegroeid in Eindhoven in een typisch Philips gezin, heeft van jongs af aan belangstelling voor muziek. Een eigen gitaar voor Theo op elfjarige leeftijd kostte aardig wat moeite gezien de financiële ruimte in het gezin. Na lagere schooltijd, MULO en VWO schopt hij het uiteindelijk tot de universiteit in Nijmegen met alle verwikkelingen van die roerige jaren zeventig. Zoals marxisme, PSP, baas in eigen buik en dolle mina. Idealen mislukken, liefdes worden uitgemaakt. Uiteindelijk als hij in zware mineurstemming zijn balans opmaakt kiest hij toch voor muziek en compositie! Tijdens de voorstelling over zijn eigen leven speelt Theo Hoek gitaar in de begeleidingsband.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Een bijzondere voorstelling die het verdient om ook in Eindhoven zelf opgevoerd te worden. Met geweldige dubbelrollen waarbij spelers en speelster twee heel verschillende karakters neerzetten zo wordt de dubbelrol van moeder die depressief is en een uitbundige studente geweldig goed neergezet. Muzikaal is het ook genieten. Hierbij komt de veelzijdigheid van componist Theo Hoek goed tot zijn recht.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Kortom komt de voorstelling nog eens naar Eindhoven dan zeker gaan.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Als het zo bijzonder is, moet dat!

Over het algemeen ben ik niet zo'n musicalliefhebber - en vrijdagavond kon ik ook niet -, maar als dit zo'n bijzondere voorstelling is, moet ze zeker nog eens in Eindhoven te zien zijn. En heel veel Eindhovenaren plus omwonenden moeten er dan natuurlijk naar toe, al was het maar uit nostalgie en nieuwsgierigheid naar de beleving en artistieke vormgeving van een stuk plaatselijke historie.