registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

6 november Musical "Wonderland" van oud Einhovenaar Theo Hoek in de Schalm in Veldhoven

/~rienvalk/pics/TheoH.jpg

Eindhoven, begin jaren zestig. Theo, een schuchtere jongen gaat naar het jaarlijkse kinderfestijn Philips Wonderland. Betoverd door de pick-up draait hij steeds weer A Hard Day’s Night. Zijn Wonderland is nu de elektrische gitaar, zijn voorland is het Gloeilampenparadijs van Frits Philips, waar zijn vader vrachtwagens doorsmeert. Zijn moeder worstelt met depressies, Theo met Wonderful Land van de Shadows.
Nijmegen, eind jaren zeventig. Het schuchtere jongetje heeft reuzensprongen gemaakt en is beland in het schemergebied tussen droom en nachtmerrie. Zal hij het redden?
Na veertig jaar is Theo Hoek met een muziektheatervoorstelling over zijn leven terug in Eindhoven. Wonderland is het muzikale levensverhaal van de nu in Nijmegen wonende componist en schrijver.

Op zoek naar werk komen de grootouders van Theo Hoek in de jaren twintig van de vorige eeuw vanuit de Peel naar Eindhoven. Zijn vader werkt in ploegendiensten bij Philips. Theo groeit in de jaren vijftig op in Eindhoven in een Philips-arbeidersbuurt in Strijp.
De titel Wonderland is geïnspireerd op het bovengenoemde kinderfestijn dat in Theo’s jeugdjaren elke zomervakantie georganiseerd werd in het Philips Ontspanningscentrum (POC). Uit de speakers knallen vier jongens uit Liverpool in Theo’s oren. Dat wil hij ook, muziek maken: tijd om een band te beginnen.
In hetzelfde jaar waarin Philips 75 jaar bestaat en de stad Eindhoven het Evoluon schenkt (1966), start Hoek met zijn eerste bandje, Suzy Q. Hiermee speelt hij jarenlang op vele podia en hij maakt er zijn eerste composities. Tijdens de roerige jaren zeventig in Nijmegen kapt hij met zijn studie en maakt van het componeren zijn beroep.
Wonderland vertelt dit soms onstuimige, soms ingetogen verhaal met veel audiovisueel theater. Acht zangers/acteurs, een muziekensemble en een stevige band – waaronder Theo Hoek zelf – voeren het uit.

Entree: €19,00
Aanvang: 20:15 uur
Zaal: Grote Zaal

Reacties van bezoekers:
“Zeer herkenbaar, (…) onder de indruk van de hoofdrolspeler.”
“Hartverscheurend (…) prachtig eerbetoon (…) in alle eenvoud neergezet, zonder waardeoordeel.”
“Magistraal.” “Mooie match met de geprojecteerde beelden en herkenbaar!”
“Ik heb gelachen en ik werd geraakt door ontroering.”

Spel en zang: Bas Maassen, Floor Thissen, Lieke Dieltjens, Chris van der Laan, Patries den Breejen, Edwin Luijks, Suzanne Menheere, Tim van Beers
Muziekensemble: Piet Hein Baelde, piano; Eugene Flören, percussie; Theo Hoek, gitaar; Kees van Dooremalen, saxen, fluit; Adrian Martig, viool; Ingrid Jacobs, altviool; Helène van Beek, cello; Marcel Snijders,(contra)bas; Ed Waskowsky, klarinet; Pieter de Oude, fagot; Angela Colbers, hoorn.