registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Zijn ze er nog mensen als Nelson Mandela?

/~nieuws/pics/banelson.jpg

Mandela kennen we allemaal. Maar ooit was hij een onbekende Nelson die zich onvermoeibaar inzette voor zijn idealen. Hoe zal de toekomst eruitzien als er overal ter wereld nieuwe Nelsons opstaan? Wij zoeken idealisten met daadkracht! Ben jij een Nelson of ken jij een Nelson? Meld deze dan nu aan en win de Nelson Award Eindhoven!

Be a Nelson
Be a Nelson is een oproep om zelf de handen uit de mouwen te steken voor een sociaal doel. Het is tevens de titel van het boek van Ilco van der Linde, founder van Bevrijdingspop, dance4life, MasterPeace. Het boek geeft ‘ tips and tricks’ en is een inspiratiebron om aan de slag te gaan voor een betere wereld. Daarnaast staan er meer dan 20 verhalen van bekende en onbekende ‘change-makers’ als voorbeeld in. Zij zijn de leiders van de toekomst. Ilco van der Linde maakt een tour door Nederland en België om Nelsons in verschillende steden te inspireren en te belonen.

Nelson Award Eindhoven
Maak kans op de Nelson Award Eindhoven, een prachtig kunstwerk, ontworpen door de kunstenaar Nelson Carrilho. Het kunstwerk is geïnspireerd op een uitspraak van Mandela: “The greatest glory in living, lies not in never falling, but in rising everytime we fall!’’. De jurering van de Nelson Award Eindhoven vindt plaats door Ilco van der Linde, de auteur van het boek Be a Nelson, samen met juryleden van de uitgeverij Lemniscaat en de gemeente Eindhoven. De winnaar dingt tevens mee met de nationale verkiezing van de Nelson Award. De prijs hiervan is een bedrag en inspiratiesessie met Ilco van der Linde in het Mandelahuisje, om de projecten te concretiseren of naar een hoger plan te brengen.

Nomineer Nelsons in Eindhoven - voor 25 oktober
Iedereen kent wel mensen die het verschil maken in hun omgeving! Heb jij een mooi plan of initiatief om mee te bouwen aan een betere toekomst? Of ken jij Nelsons met prachtige projecten die een positieve bijdrage leveren aan de buurt of de stad Eindhoven? Meld jezelf of iemand uit jouw omgeving aan via danielleATlemniscaat.nl of 06-28636139 en geef tevens aan waarom jij of deze persoon een Nelson Award verdient!

Uitreiking Nelson Award - op 5 november
De uitreiking van de Nelson Award is op 5 november in het Stadhuis in Eindhoven. De burgemeester van Eindhoven, de heer Van Gijzel, zal de Nelson Award van Eindhoven uitreiken.

/~nieuws/pics/banelson2.jpg

Meer informatie: www.beanelson.com