registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Twee weken in de middeleeuwen!

foto:gerrit goosen

foto:gerrit goosen

Ik ben 2 weken op vakantie geweest in Zuid Frankrijk.
Dat is niets bijzonders maar het werd wel bijzonder omdat ik alle moderne communicatieapparatuur vergeten was.
We zouden zaterdagmorgen, met de auto, vertrekken. Zoals gewoonlijk pakken we dan vrijdags de auto al zoveel mogelijk in. Wat er nog niet in kan of in mag dat leggen we dan klaar zodat we het de andere morgen niet vergeten.
Toen ik vrijdagavond naar bed ging zag ik mijn iPhone en iPad op tafel liggen, klaar om de andere dag mee te nemen. Zo open en bloot op tafel leek mij niet slim en daarom heb ik beiden"uit het zicht"gelegd.
Zaterdag morgen hebben we snel de rest in de auto geladen en zijn naar Frankrijk vertrokken.
We waren net Maastricht door toen ik op mijn dashboard zag dat mijn telefoon niet aangemeld was. Vrijwel onmiddellijk realiseerde ik me dat we zowel de iPad alsook de iPhone helemaal niet bij ons hadden en dat die thuis nog "uit het zicht"lagen.
Wat te doen?
Omkeren en weer naar huis rijden om het op te gaan halen zou ons minstens 2 maal 1,5 uur vertraging opgeleverd hebben. We waren al wat aan de late kant en om helemaal weer terug te rijden hadden we eigenlijk niet zo veel zin in
We besloten door te rijden en dan maar zonder moderne communicatie te zijn. Per slot van rekening hadden we vroeger die spullen ook niet en toen gingen we ook op vakantie. We maakten ons zelf wijs dat we het nieuws zouden volgen via de altijd aanwezige tv's in restaurants en kroegen. Wat vaker een krant kopen zouden we ook gaan doen.
De kinderen bellen kon nu niet via de iphone maar och, net als vroeger in de telefooncel ging toch ook wel.

We hadden een mobiel home gehuurd in Chateauneuf de Galaure, een piepklein plaatsje in de Drome.
In dat dorp waren we wel vaker geweest maar tot onze ontzetting was het nu half verlaten en gaf een trieste aanblik.
In het dorp was een fraai restaurant geweest maar dat was helaas het afgelopen jaar op de fles gegaan. Een ander restaurant was er niet.
Een café was er ook niet. Onder het uithangbord "Bar-tabac" bleek geen bar meer te zitten maar een rommelwinkeltje dat slechts af en toe open was.
Op de camping was wel een eetgelegenheid met bovendien 2 TV-schermen. Helaas stond daar al die tijd het WK-Rugby op en dan ook nog zonder geluid. Een nieuwsuitzending werd daar meteen weggedraaid en rugby had de hele dag en avond prioriteit.
In mijn auto heb ik een goede radio zitten maar helaas kon ik er geen enkele Nederlandse zender op krijgen.
Het nieuws volgen konden we dus op onze buik schrijven en het eerste nieuws wat we weer zagen was bijna 3 weken later toen we weer thuis waren.
WiFi was er wel maar ik had er zonder iPad helemaal niets aan. Het bijhouden en bijwerken van het Eindhovense weer heb ik dus noodgedwongen tijdelijk moeten stoppen.
Ik vergeet nog te vertellen dat een Nederlandse krant kopen ook niet ging. In het dorp waar we zaten was helemaal niets te koop. In de omringende dorpen waren wel kranten te koop maar geen buitenlandse. Men verzekerde ons dat verder zoeken geen zin had want alleen in Juli en augustus waren er buitenlandse kranten te koop.

Is het in 2015 mogelijk om zonder informatie 2 weken te leven?

Deze vraag moet ik dus met ja beantwoorden want we hebben het overleefd. Het viel echter niet mee.
De eerste week was goed door te komen maar in de tweede week begon het toch te wringen. Geen nieuws terwijl er van alles in de wereld aan de gang was.
Geen internet en dus moest ik mijn grootste hobby (het weer registreren) onderbreken.
Nergens was een telefooncel te vinden. Dus al die oplossingen die we op de heenweg hadden bedacht vielen allemaal af.
Ik had het gevoel dat we die 2 weken in de middeleeuwen hadden geleefd en dat valt niet mee.
In 2015 zonder enige informatie of contact 2 weken door te brengen gaat dus eigenlijk niet meer.
Wij hebben het gedaan maar ik raad het niemand aan.

Gerrit