registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Gemeente Eindhoven lanceert nieuwe ontwerpwedstrijd: Employager 1.0

/~nieuws/pics/ontwwedstr.jpg

Vandaag om 12.00 uur gaat de ontwerpwedstrijd Employager 1.0 van start. We dagen ontwerpers, denkers en doeners uit om te komen met nieuwe oplossingen - zoals apps, methodes, tools – om werk zo te organiseren dat meer mensen de kans krijgen om mee te doen.

We zijn op zoek naar een soort ‘Tomtom voor de arbeidsmarkt’. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan werken best ingewikkeld zijn. Met een beetje hulp, een creatieve en/of technische oplossing, kunnen veel meer mensen werk vinden en behouden. En dat is belangrijk, want werk geeft je zo veel meer dan alleen een inkomen. Dat gun ik iedereen. En daarvoor dagen wij u uit. Aldus Wethouder Depla.

De organisatie is in handen van Stichting Red Bluejay. De wedstrijd is zowel in het Nederlands als in het Engels te vinden op: www.redbluejay.com/nl
Wat betekent Employager? Employager is een ‘voyage to employ(ment)’; een ‘reis naar werk(geven)’. In het geval van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zullen zowel de toekomstige werknemer als de werkgever moeten bewegen. De ontwerpers kunnen hierin de bemiddelaar zijn door slimme en praktische oplossingen te bedenken om de afstand te overbruggen.

Er is in totaal €20.000,= aan prijzengeld beschikbaar. De 5 finalisten(teams) ontvangen €2.000,= en de uiteindelijke winnaar ontvangt €5.000,= . Voor de verdere uitwerking van het winnende concept wordt nog eens € 5.000,= extra beschikbaar gesteld.

Tijdslijn:

17 maart 2015 LANCERING Employager 1.0 wedstrijd, 12.00 uur (middag)
30 maart 2015 Inspiratiesessie voor deelnemers
7 april 2015 Inspiratiesessie voor deelnemers
12 mei 2015 Feedbacksessie voor deelnemers
22 mei 2015 SLUITING van de wedstrijd, 12.00 uur (middag)
27 mei 2015 Aankondiging 5 finalisten
1 juli 2015 FINALE

In de regio Eindhoven zijn alle ingrediënten aanwezig om nieuwe oplossingen te kunnen bedenken: kennis, technologie en creativiteit. Die innovatiekracht willen we niet alleen inzetten om slimme en duurzame producten te maken. We willen die ook gebruiken om meer mensen productief mee te laten doen. Als het ergens kan, dan is dat is deze regio. Minstens zo belangrijk is de toegang tot de doelgroepen waar de ontwerpwedstrijd voor bedoeld is. Door de kruisbestuiving van deze ingrediënten met de werkgevers en werknemers, die samen al lange tijd op weg zijn, creëert Eindhoven zo een degelijke, gezonde basis voor nieuwe ontwikkelingen. Stichting Red Bluejay is vanwege de kennis en ervaring in zowel de menselijke factor als in innovatietrajecten aangesteld als organisator om al deze factoren actief te betrekken in de ontwerpwedstrijd.