registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Weerhistorie: De stilte verbroken. Hoe verder?

/~gerrit16/images/logo.jpg

Een paar weken heeft U mijn weerstukjes hier op DSE moeten missen.
Ik weet niet of U het echt gemist heeft maar na "2014, het warmste jaar ooit" zie: http://www.dse.nl/node/view/4806 van 11 januari,heb ik niets meer van me laten horen.
Dat komt omdat ik een tijdje naar Spanje ben geweest. Ik kon daar helaas DSE niet bereiken. Ik kon wel de voorpagina lezen maar verder kon ik helemaal niets.
Gelukkig is er zoiets als twitter en ik heb dan ook vrijwel dagelijks mijn volgers op twitter kunnen voorzien van weerhistorische tweets.
Bij terugkomst thuis heb ik een nieuwe computer aangeschaft en het volledig installeren heeft me veel tijd gekost.
Het is voor een computer-amateur niet eenvoudig om alle programma's weer aan de praat te krijgen en het leren en naar mijn hand zetten van Windows 8 was ook geen eenvoudige klus.
Toen alles weer liep en ik vol goede moed aan mijn weerregistratie wilde beginnen bleek dat ik niet meer in de archieven van het KNMI kon. D.w.z. ik kon er wel in maar als ik wat dieper in de menustructuur zat en dan iets wilde downloaden dan kreeg ik alleen maar vreemde foutmeldingen.
Het heeft veel tijd gekost om dit probleem op te lossen. Uiteindelijk bleek de oplossing te zijn om IE te vervangen door Chrome. Met Chrome gaat het wel en met IE niet.
Ik hoop niet dat ik op nog meer van dit soort probleempjes stuit want ik vind het nu wel genoeg.

Het weer is al die tijd,zoals gewoonlijk, gewoon doorgegaan. Ik had een kleine achterstand opgelopen maar ben nu weer redelijk bij.
Opvallend is dat de maand januari kouder was dan vorig jaar maar wel warmer dan de norm.
Het jaar 2015 is dus begonnen met opnieuw een (te) warme maand. Op http://www.weerhistorie.nu/januari heb ik de gebruikelijk maandtabel voor januari staan inclusief de vergelijkingen met andere jaren.
Februari zou ook wel weer eens een te warme maand kunnen worden. Veel vorst hebben we tot nu toe niet gehad, wel hele mooie voorjaarsachtige dagen.
Hoe zal het verder gaan? Gaan we door op dezelfde wijze als vorig jaar en krijgen we dus weer een recordwarm jaar of zet de deze trend niet door en gaan we weer naar "normaal" weer toe.
Ik houd U op de hoogte.

Gerrit