registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Een gelukkig en gezond 2015

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Met huize de Laak van de familie Philips hierboven in beeld nemen we afscheid van een jaar waarin Philips zijn roots afstoot en verder gaat zonder de "gloeilampen fabriek" Wat zouden Anton en Gerard daar van gevonden hebben? Het zal voor veel oud Philips mensen toch een vreemd idee zijn.
De homepage redactie hoopt in het komende jaar nieuwe enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten die mee willen helpen om DSE weer helemaal bij de tijd te brengen. Wie helpt mee?

Wat die gezegd zouden hebben?

Ik denk aan: "Dan kunnen we hier net zo goed het licht uit doen!" of "Die verdomde aandeelhouders doen nu ook nog het licht uit!" of iets van "Onbegrijpelijk: het hele concern is juist meermaals gered door het gloeiende draadje." Rien, het is voor mij totaal onbegrijpelijk hoe deze multinational de corebusiness eerst veronachtzaamde om vervolgens doodleuk diezelfde voormalige reddingssloep af te stoten. De lichtdivisie heeft in de afgelopen decennia meermaals bewezen het vlot te kunnen zijn waar heel Philips op voort kon bestaan.

Een lamp is misschien niet sexy, maar kunstlicht is al meer dan een eeuw prominent in het leven van alle wereldburgers. Dat kun je van bitter weinig andere actuele Philipsdisciplines stellen.

Alle DSE-ers een gelukkig en gezond nieuwjaar toegewenst,

Bob