registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

1994 - 2014 20 jaar DSE!

/~nieuws/pics/dse20jaar94.jpg

Op zaterdag 31 december 1994 stond bovenstaande kop bij een artikel van journalist Jan van de Ven op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad. De dag daar voor was DSE officieel opgericht en ging online via een computer bij de TU/e. Met een internetaansluiting kon je DSE bereiken en een paar maanden later was rechtstreeks inbellen met een modem mogelijk. Dankzij het DSE initiatief was dat via Jan van de Ven ook het eerste begin van ED online op de DSE server. Al snel kwamen er reacties uit het buitenland, hoe leuk het was om ook in Canada iets over onze regio te kunnen lezen.

In 1999 werd een van de uitdagingen voor DSE als volgt omschreven:
De DSE zal een broedplaats moeten zijn voor nieuwe producten en diensten door de regio voorop te laten lopen in deelname in nieuwe communicatie-omgevingen door het ontwikkelen en onderhouden van elektronische communicatie faciliteiten en het stimuleren en begeleiden van het gebruik daarvan.

In 2001 en 2004 werd dat ook nog aangevuld met:
Uitdagende experimenten mogelijk te maken voor onze vrijwilligers.
Iedereen uit Zuidoost Brabant toegang geven tot die regionale multimediale informatie.
Experimenteren met nieuwe internet mogelijkheden, software, hardware en infrastructuur.

In 2004 vierde we ons 10 jarig bestaan met een symposium in de TU/e zie ook: www.dse.nl/node/view/160 en www.dse.nl/~lustrum/fotoalbums Daarnaast werd onze homepage vernieuwd en bij de tijd gebracht met onder andere single log-in.

in 2014 zijn we nog steeds een gratis platform voor de regio waar je binnen 10 minuten als inwoner, vereniging of non-profit instelling uit onze regio online kunt zijn, daarbij krijg je 100MB webruimte, e-mail, fotoalbum, gastenboek en last but not least een geweldige helpdesk. Waar vindt je dat nog?