registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

21 september opening tentoonstelling "Tussen suggestie en beeldkracht"

/~nieuws/pics/mdegreef.jpg

Marti de Greef maakt voornamelijk beelden in brons, maar ook in cortenstaal,aluminium en lood. In zijn werk spelen vaak lichamen en gestalten van mensen of dieren een rol, verbeeld op een geheel eigen wijze. De beeldhouwer zoekt naar nieuw evenwicht in compositie en een vormentaal met een eigen esthetiek, door de figuren of delen daarvan te deformeren, uit te vergroten of weg te laten. De Greef woont en werkt in Eindhoven. Hij heeft zijn opleiding genoten aan de vrije richting van de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Marti maakt ook beelden en penningen in opdracht. Hij exposeert in musea en galerieën in binnen- en buitenland.

www.museumjanheestershuis.nl

De opening vindt plaats in Museum Jan Heestershuis – Pompstraat 17 – 5481 BL Schijndel op zondag 21 september om 15.00 uur.
Om 15.15 uur wordt het openingswoord gesproken door kunsthistoricus Peter Thoben, voormalig directeur-conservator van Museum Kempenland Eindhoven. Daarna bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding langs de beelden door Marti de Greef.

www.atelierroute.dse.nl

4 en 5 oktober 2014, dus het eerste weekend van oktober, is er weer de atelierroute van Eindhoven en omgeving van 11.00 uur tot 17.00 uur. Dan is het atelier op ’t Hofke 111 ook weer open voor kunstliefhebbers om een kijkje in “de keuken” van een beeldhouwer te nemen.

Tevens is dit jaar Tineke de Nobel te gast met haar olieverfschilderijen. Tineke woont en werkt in Helmond en geeft daar ook schilderles, waar zij u alles over kan vertellen tijdens de atelierroute.

www.martidegreef.nl