registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Ben jij nog alleen van jezelf?

/~nieuws/pics/slotjes.jpg

Ik heb tijdens de DSE-lezingen vaker gesproken over veiligheid op internet. Soms lijkt die digitale wereld een walhalla voor internetcriminelen. Mocht je denken dat je een eigen identiteit hebt met een eigen uniek paspoort en een burgerservicenummer helemaal van jezelf, dan kan je het wel eens goed mis hebben.
Elke dag zijn er zo'n 1000 nieuwe mensen die merken dat iemand anders op hun naam dure goederen bestelt, verkeersovertredingen begaat, valse bedrijfjes opricht en ga zo maar door.

Ik ben wel wat gewend, maar toch heb ik met groeiende onrust zitten lezen in het boek "Komt een vrouw bij de h@cker" van Maria Genova. Ze beschrijft daarin glashelder waar wij vroeg of laat allemaal een keer intuimelen met alle kwalijke gevolgen.

Hier is een samenvatting van haar boek (van haar website geplukt):

Komt een vrouw bij de h@cker

Hoe je identiteit gestolen kan worden

Ineens staan er tientallen gestolen auto’s op je naam, wordt je bankpas geblokkeerd en krijg je met deurwaarders te maken. De politie houdt je aan voor delicten die je niet gepleegd hebt. Welkom in de wereld van de identiteitsfraude. Het overkomt dagelijks honderden mensen. Je laat een kopie van je paspoort maken, je klinkt een linkje aan en dan ontdek je dat zulke onschuldige handelingen grote gevolgen hebben.

Heb je niets te verbergen? Valt bij jou niets te halen? Dat dachten de slachtoffers ook. In Komt een vrouw bij de hacker bewijst Maria Genova dat het weinig moeite kost om alles over jou te weten te komen en je gegevens te misbruiken. Maria Genova liet haar eigen computer hacken, met onthutsend resultaat.

Komt een vrouw bij de hacker is een schokkend en soms ook hilarisch verhaal over slimme internetcriminelen en mensen die alles via social media delen. Na het lezen van dit boek kijk je met heel andere ogen naar je computer, tablet of smartphone. Met de tips kun je identiteitsfraude voorkomen.


Neem een kijkje op haar website waar een introduktiefilmpje staat: http://www.mariagenova.nl/
Lees haar boek maar eens door. Je wordt daarna ineens heel voorzichtig ....

/~ideler/images/password-unlocked.jpg