registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Eindhoven op tweede plaats in Fietsstad Verkiezing

/~nieuws/pics/FietsVerbeterpunt.jpg

De gemeente Eindhoven is niet verkozen tot Fietsstad 2014. Dit werd vandaag bekend gemaakt in Zwolle, de winnaar van de verkiezing. Samen met de gemeenten Zwolle, Enschede, Almere en Velsen was Eindhoven genomineerd. Ondanks dat de titel aan Zwolle is toebedeeld was de jury meer dan te spreken over de vele fiets verbeterprojecten en resultaten die de gemeente Eindhoven afgelopen vier jaar heeft gerealiseerd. Eindhoven is dan ook op de tweede plaats geëindigd.

"Het beleid dat we afgelopen jaren hebben ingezet om Eindhoven fietsvriendelijker te maken werpt zijn vruchten af. Met de visie Eindhoven op Weg zetten we dat door. We willen mensen zo snel en comfortabel mogelijk van A naar B laten reizen, ongeacht het vervoersmiddel. Het stimuleren van de fiets speelt hierin een belangrijke rol. Wellicht maken we dus in de komende jaren nog meer kans om als winnaar van de Fietsstad verkiezing uit de bus te komen“, aldus wethouder Joost Helms.

De afgelopen vier jaar zijn ruim tachtig fietsverbeterprojecten uitgevoerd. Denk o.a. aan de Hovenring, de Kruisstraat / Woenselse Markt en de Oirschotsedijk die autoluw is gemaakt. Al deze projecten en de betrokkenheid van het externe netwerk van Eindhovense fietspartners waren aanleiding voor deelname aan de Fietsstad Verkiezing. Ook rondom de nominatie voor de verkiezing organiseerde gemeente Eindhoven samen met het externe netwerk diverse activiteiten en zijn projecten opgestart. Zo was er op 12 april een Fietsfeest bij de Philips Fruittuin. Ruim 1500 mensen kwamen een kijkje nemen en deden mee aan diverse fietsactiviteiten. Daarnaast deden mensen mee aan een speciale fotowedstrijd met het thema ‘Eindhoven, mijn Fietsstad’. En ook in de zichtbaarheid van verbeterprojecten en werkzaamheden is een slag gemaakt met het ‘Fietsverbeterpunt’. Eindhoven heeft de verkiezing niet gewonnen, maar bouwt verder op de geboekte resultaten en successen en gaat diverse nieuwe fietsprojecten uitrollen.


De gemeente Eindhoven geeft fietsers graag een stem, om zo te horen wat er beter kan. Welk verkeerslicht is vervelend of juist heel goed en wat is bijvoorbeeld een onveilige fietsoversteek? Hebben jullie nog een goed idee om fietsen in Eindhoven nog leuker en veiliger te maken? Stuur je idee dan op naar fiets*eindhoven.nl.

*=@