registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

"Glow Off", een creatieve uitdaging 15 oktober a.s. 16.00 Dommelstraat 24 Eindhoven

links een voorbeeld van glow off? - Foto:Rien Valk

links een voorbeeld van glow off? - Foto:Rien Valk

In veel steden tref je culturele projecten aan, ondersteund door de overheid, waar omheen zich in de loop der tijd kleine particuliere initiatieven vormen. Dat kan in de loop der jaren uitgroeien tot iets groots. Het zgn. "Off circuit". zoals bijvoorbeeld het Avignon Festival OFF in tegenstelling tot het officiële gedeelte wat ook wel Avignon Festival IN wordt genoemd. Kunnen wij in Eindhoven rond Glow ook zoiets van de grond krijgen? Dat kan al met hele simpele middelen klik voor het linker voorbeeld hierboven op wat heeft Rien nu weer gezien Twee ledblokjes waren al genoeg.

Het plan.
Wij Halina Witek , Arno Huibers, Kim Meijers en Frans Dillen, willen polsen of creatieve Eindhovenaren, tijdens de afsluitende avond van Glow 2012 en de daaropvolgende glowloze dag, (dus alleen 17 en 18 november) met eigen initiatieven kunnen komen. Aansluitend op "Glow" wordt dat dus "Glow Off"

De artistieke inhoud.
Heel simpel. Rond of in het eigen huis, atelier, straat, vereniging , school etc. een lichtwerk creëren van welke aard dan ook. Als het maar a/ op je site wordt vermeld en b/ de locatie voor die twee dagen (zaterdag 17 en zondag 18 november) te vinden is. Immers, misschien willen andere Eindhovenaren naar aanleiding van de publicatie op je website, ook daadwerkelijk komen kijken.

Tip: Het officiële thema van Glow dit jaar is "facades and faces". Maar voel je volledig vrij voor je eigen thema.

We beginnen dit eerste jaar voorzichtig.
1/ Je maakt een schetsontwerp.
2/ Dat ontwerp zet je uiterlijk 1 november op je eigen website.
3/ Vlak voor de start van Glow fotografeer je het uiteindelijke resultaat en dat zet je ook weer voor 10 november op je eigen website.

Aantal deelnemers bij de start.
Voor de nodige "body" starten we deze pilot bij ongeveer 15 deelnemers.

Organisatie.
Vooralsnog komt er geen officiële organisatie met vergaderingen, bestuursfuncties, lidmaatschapsgelden en wat al niet meer. Niks van dat alles. We starten eenvoudig bijvoorbeeld hier op DSE

Kosten.
Ieder draagt de eigen kosten.

1e bijeenkomst.
Wil je meedoen? Of er iets meer van weten? Wij willen jullie graag uitnodigen om op maandagmiddag 15 oktober a.s. 16.00 uur naar het boekencafe op de Dommelstraat 24 te Eindhoven te komen.
Laat je aub even weten ( per mail:glowoff.2012 AT dse.nl ) of je komt?

Een voorlopige website is al in de lucht www.glowoff.dse.nl daarnaast kunnen alle initiatieven zo nodig zelf een website aanmaken bij DSE zie https://www.dse.nl/aanmelden/

Glow

Wat ik eigenlijk wil weten: Is Glow maar 1 dag?

Groetjes
Ellen

1 Dag?

Op de website van Glow kun je dit lezen:
Van 10 t/m 17 november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium van GLOW. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animaties, maar ook door meer bekende projectietechnieken.
Ik mis hier eigenlijk met gebruik van het licht van halogeen HPI powerled enz :-)

Leuk Ellen dat we je hiermee kunnen helpen, maar gebruik jij Google wel eens? Als je in het Google venster Glow Eindhoven in tikt krijg je vrijwel meteen de homepage van Glow te zien.

Overigens ik vind het Glow Off initiatief zeer de moeite waard, wie weet groeit dat uit tot iets groots waarbij installaties ontstaan die ook elders ingezet kunnen worden en Eindhoven als lichtstad beter op de kaart zetten. Heb je ook op link geklikt van het Avignon Festival OFF dan krijg je een idee hoe mooi zo'n onofficiële aanvulling kan worden. Eigenlijk vreemd dat nu de meeste Glow installaties van buiten komen, hier in Eindhoven de bakermat van het Philips licht zou het toch minstens fiftyfifty moeten zijn, toch?