registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Bezwaarplicht!

/~ron/pics/data-retention-is-no-solution.gif


Orwells klassieker '1984' wordt werkelijkheid. Opnieuw wordt "Europa" gebruikt om heel ondemocratisch zeer omstreden wetgeving door te voeren. De Europese ministers van Justitie en de Europese Commissie hebben namelijk vergevorderde plannen om al het telefoon- en Internetverkeer van alle Europese burgers vast te laten leggen en voor langere tijd te bewaren. Van iedereen valt dan na te gaan waar je was met je GSM, met wie je belde, wie je mailde, welke web-sites je bezocht en wat je daar deed. De termijn voor het bewaren varieert in de voorstellen van zes maanden tot vier jaar en opsporingsambtenaren krijgen ongehinderd toegang.

Op zichzelf is het heel begrijpelijk dat er sterk wordt gereageerd op aanslagen zoals onlangs weer in Londen. Maar ik denk dat het systemathisch luistervinken en bespioneren van alle burgers juist een hele verkeerde reactie is. Het is een verregaande inbreuk op de persoonlijke levenssfeer en het zet een aantal fundamentele vrijheden onder druk. En zijn het nu niet juist zaken als democratie en vrijheid van meningsuiting die we dienen te beschermen?

Sinds gisteren is er een internationale site waar je een petitie kunt ondertekenen tegen deze plannen: http://www.dataretentionisnosolution.com/

Bedankt voor de steun!

Leuk om te zien dat het stemmen blijkt te werken. Iedereen bedankt voor het naar de homepage stemmen van deze blog entry! Jullie hebben natuurlijk ook allemaal de online petitie ondertekend, hè!

dat was enthousiast :-)

Natuurlijk snel de petitie getekend.
Ik ben ondertussen al nummer 18657.
18657: Eric Ideler from Netherlands signed on 07-08-2005

Wel grappig te zien dat er zelfs twee Ron van den Dungen's getekend hebben :-)
1182: Ron van den Dungen from Netherlands signed on 28-07-2005
11878: Ron Van den Dungen from Netherlands signed on 01-08-2005

goeie actie

Ik ben nr 17022

Eigenlijk is die data bewaar plicht een heel dom idee. De politie en AIVD hebben al zoveel bevoegdheden, dat nog meer, niet helpt om het veiliger te maken.
Ook met de huidige, al zeer ruime bevoegdheden, bleken ze de moordenaar van Theo van Gogh al te kennen, en zijn contacten en interesses. En de piloot die in een van de twin towers vloog, was al een keer door een opmerkzame vlieginstructeur bij de FBI aangemeld. Toch was het toen niet interessant....

Het is mischien wel net zo nutteloos als het melden van een gestolen fiets, daar geeuwt een agent ook van.

En, zoals Ron al zegt, door er een nog ergere politiestaat van te maken , creer je juist wat de terroristen van ons willen, ze lachen zich suf.
Sociale verdediging werkt veel beter en is veel leuker. Maar ook heel gevaarlijk voor de gevestigede macht. Al die mondige en kritische burgers, dat is veel lastiger dan een paar terroristische aanslagen.

misbruik gegevens door Bromsnor

Dat we van onze dienders weinig fatsoen hoeven te verwachten kunnen we hier lezen:

Agenten probeerden dossier Van Persie in te zien

Uitgegeven: 12 oktober 2005 09:50
ROTTERDAM - Meer dan tweehonderd agenten van het korps Rotterdam-Rijnmond hebben geprobeerd het dossier van voetballer Van Persie in te zien, terwijl ze daartoe niet bevoegd waren. De computer gaf de agenten geen toegang tot de gegevens, maar registreerde wel hun namen.

Dat wordt nog wat als agenten straks wel ongehinderd onze mailtjes mee kunnen lezen. De wettelijk bewaarplicht is ondertussen bijna rond... Ga maar rustig slapen allemaal...