registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Het weer van mei 2010 in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


De afgelopen meimaand is een zeer koude maand geweest. De gem. maandtemperatuur kwam uit op 10,9 graad en dat is meer dan 2 graden onder normaal. Dat is veel en dat komt niet vaak voor. We moeten terug tot mei 1991 voor nog zo’n koude meimaand.
De kou werd veroorzaakt doordat er lange tijd een noordelijke stroming stond die steeds maar weer koude lucht aanvoer. Vooral de eerste 15 dagen van mei waren erg koud. Rond Pinksteren werd het gelukkig mooi weer en een stuk warmer. In Eindhoven hebben we op 24 mei de hoogste temperatuur van de maand gemeten. Het werd die dag 25,7 graden en het was daarmee de enige zomerse dag van de maand. In de maandtabel op http://www.weerhistorie.nu/mei is goed te zien hoe koud deze maand was in vergelijking met bv. vorig jaar. Vergelijk deze maand ook eens met de meimaanden uit de periode 1991-2010 om te zien hoe uitzonderlijk deze afgelopen maand was.

Over regen hadden we ditmaal niet te klagen, Er viel ongeveer evenveel regen als de norm aangeeft. Vooral op 2 en 11 mei regende het flink.

De zon scheen 183 uur en dat is maar iets minder dan de norm aangeeft. Vergeleken met de mei maanden van de laatste jaren is dat wel flink minder want de laatste jaren komen we voor mei steeds op ruim 200 uur zonneschijn.

Dit is eigenlijk wat ik van deze uitzonderingsmaand kan zeggen. Het aantal warme dagen of het aantal regendagen en nog veel meer is allemaal in de tabel te vinden. Wil je vergelijken met de andere maanden dan klik http://www.weerhistorie.nu maar eens aan.
gerrit