registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Help mee de noodklok luiden voor Nuenen Oost

/~henkdaalder/images/sameneenstatementmakenm.jpg


As zondag 22 mei is behalve de nuenense buitenschilderdag ook een actie tegen de aanleg van de autoweg langs Nuenen oost en Geldrop.
Vanaf 14.00 kunt u zelf meehelpen de Noodklok te luiden op het weiland van de fam van den Boogaard, aan de Beekstraat 52a. Dat is achter de nieuwe basisschool in aanbouw en in de buurt van het bruggetje bij de Beekstraat.
De koeien van boer van Deurzen zullen van een afstandje toekijken.
De weg is over hun gras gepland.
Eerder op de dag, vanaf 11.00 kunt u vanaf station helmond ook met een fietstocht meedoen.
Zie hiervoor: http://www.milieudefensie.nl/ruimte/doemee/brabantsebroek/manifestatie22mei2005.htm

Hoewel eerdere pogingen om deze weg aan te leggen steeds strandden, zijn ze nu meer vastebesloten dan ooit om de ruit er nu door te drukken.
De luchtkwaliteit kan dat nog wel even tegenhouden, maar alle hulp is nu nodig om onze volksvertegenwoordigers op andere gedachten te brengen. Al was het maar om ze besluiten te laten nemen die de lucht kunnen doen opklaren. Voorbeelden hiervan zijn te vinden op http://www.dse.nl/node/view/245 "SRE voorstellen die schonere verkeerslucht moeten opleveren".

BOSE actie stel een vraag en eis een antwoord

/~henkdaalder/images/boseactiemetschreurs.jpg


Leve het ANP. Op de foto staat een ANP journalist te praten met wethouder Schreurs.
Zijn bezoek aan de actiedag leidde tot een ANP nieuwbericht dat ook weer werd overgenomen door Omroep Brabant. Zo kwam na een week het nieuws dat de luchtkwaliteit BOSE wegen blokkeert, toch verder naar buiten.
(let even op de www.niksweg.nl sticker op haar rug)
Bovendien gaf mevrouw Schreurs ook zelf toe dat de BOSE weg voorlopig niet aangelegd kan worden, maar dat hij er wel moest komen. Het werd alleen niet duidelijk waarom juist op de geplande plaats.
Verder bevestigde ze nog eens het standpunt van de Eindhovense raad dat de natuurwaarden onvoldoende geborgd zijn in het SRE voorstel van de voorkeursvariant.
En dat ze in Eindhoven vinden de tunnel "optie" wel onderzocht moet worden. Bij de SRE vinden ze de tunnel optie niet zo nuttig. En op zich klopt dat wel, een tunnel lost het BOSE probleem (lokale files) net zo min op als een trace variant. Wel is een tunnel nuttig voor het bovenregionale probleem, en dat mag natuurlijk best beter uitgezocht worden.
Gelukkig stelde mevrouw Schreurs dat Eindhoven ook DVM gaat invoeren. "Dat Moet!" riep ze uit. Nu nog even afwachten wanneer en hoe ambitieus.
Het Beter BOSE Netwerk is een "stel een vraag en eis een antwoord" actie begonnen. Bijvoorbeeld wanneer dat DVM nu komt in Eindhoven.
Stel zelf ook een vraag op www.beterbosenetwerk.nl We houden daar ook de antwoorden bij.
Dat vragen stellen is nu extra nodig, omdat de bestuurlijk trein gewoon door dendert. De SRE heeft dan wel een interssante nota gepubliceerd. Onze raadsleden hebben hem nog niet gezien, maar moeten de komende week wel een besluit nemen.
Is dat nu toevallig of een manipulatieve noodsprong van de SRE?
Weer zo'n vraag. Kijk op www.beterboseplan.nl voor inspiratie om zelf een vraag te stellen.

Meer info het probleem met de luchtkwaliteit, zie http://www.dse.nl/node/view/245 "BOSE loopt vast op luchtkwaliteit" van alweer een week eerder, zaterdag 14 mei