Informatie achterhouden blijft doodzonde

Te veel en te vaak is er iets fout gegaan binnen het sociaal domein. Nu blijkt volgens het ED dat GroenLinks wethouder R. Richters een belangrijk rapport niet gedeeld heeft met de gemeente raad. Het rapport maakt duidelijk dat de door haar gemaakte keuzes, negatief uit pakken voor bepaalde zorgverlening, terwijl ze meerdere malen beweerd heeft dat iedereen de zorg krijgt die nodig is. Dit blijkt dus niet te kloppen.

De oppositie partijen roepen haar ter verantwoording. Op 1 september is er een debat. Benieuwd of voor de raad de maat nu ook vol is, want informatie achterhouden is een politieke doodzonde. Misschien is Eindhoven beter af met een wethouder die meer aandacht heeft voor goede zorgverlening dan voor bezuinigingen.

3 reacties

  • Bob

    Grappig dat met name de SP hard staat te roepen. We hebben een aantal jaar geleden zo’n zelfde situatie gehad waarbij er al een doorgerekend plan voor een nieuw ijssportcomplex lag te wachten terwijl over het bestaande complex nog geen oordeel was geveld. De verantwoordelijk wethouder was van de Socialistische Partij en bleef maar ontkennen. Uiteindelijk ging Rob van Gijzel met de burgemeestersbillen bloot en maakte het gewraakte document alsnog openbaar.

  • c

    Dank voor je reactie.
    Het mogen mee besturen als partij wordt heel belangrijk gevonden.
    Soms is er een kritisch geluid te horen vanuit de gemeente raad.
    Echter, komt het maar zelden voor dat B&W stevig aangepakt worden door partijgenoten.
    De gemeente raad heeft een controlerende taak, maar je eigen wethouder kritisch bevragen of afvallen is blijkbaar moeilijk. Dan krijgen democratische waarden en normen net een iets andere plaats in het geheel.
    Misschien is nu de maat vol en onder druk van buitenaf ( media aandacht, leden van politieke partijen en de mening van inwoners) wordt de geloofwaardigheid van deze wethouder ter discussie gesteld.
    1 september kan iedereen het debat volgen. Is voor iedereen zichtbaar welke partij een slap of juist zeer kritisch beeld schets van het geheel. Misschien komt er geen debat en vertrek de wethouder stilletjes door de achterdeur.

  • Vooropgesteld; ik ben het met de hierboven geformuleerde kritiek eens. Maar er is ook iets wat ik niet begrijp. Het zit verscholen in één zinnetje: ‘De oppositiepartijen roepen haar ter verantwoording’. Dus de coalitiepartijen doen dat niet? Wat is dan het democratisch gehalte van die clubs? Vinden die het goed, dat een kritisch rapport over het doen en laten van de Eindhovense bestuurders niet ter kennis van de raad gebracht wordt? Nou, dan gaat het de goede kant in met de Eindhovense politiek! Misschien moeten er bij de eerstvolgende gelegenheid dan ook wat raadsleden weggestemd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *