registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: e-mail

VRAAG: Webmail: is webmail veilig met https?

ANTWOORD:
Ja en nee.
Als je in je webmail werkt doe je dat via 'https' waarbij je in het adresvenster een 'slotje' te zien krijgt. Alle verkeer met DSE webmail zal dan beveiligd gebeuren. Wij versleutelen daarbij de data tussen DSE en jouw computer zodat niemand onderweg jouw data kan aftappen.
Dat is dus heel veilig. Maar het betreft alleen het verkeer tussen DSE en jouw computer.

Veel mensen weten niet dat meestal niet de hele webpagina van één enkele server afkomt. In een webpagina staan heel vaak plaatjes die eerst van een geheel andere server afgehaald moeten worden. En soms kunnen er ook webpagina's van een andere server of allerlei stuurprogramma's in de webpagina verstopt zitten. Jouw browser zorgt voor het downloaden van al die verschillende links/plaatjes/stuurprogramma's en zodra dat klaar is presenteert die jou de complete pagina. Belangrijk is om te beseffen dat DSE alleen de verbinding met DSE kan beveiligen maar niet de verbinding die jouw browser maakt met al die andere servers waar de webpagina naar verwijst. Dat laatste gaat helemaal buiten DSE om.
Wees dus altijd op je hoede. Jouw verbinding met DSE is veilig maar jouw verbindingen met andere servers zijn dat niet altijd. Zorg altijd voor een goed anti-virus en anti-spamprogramma en blijf opletten!


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's