registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: e-mail

VRAAG: Mail geweigerd: HELO command rejected

ANTWOORD:
DSE krijgt heel veel spam mail. Wij doen ons best om de overlast van die spam voor onze gebruikers zoveel mogelijk te beperken. Eťn van die manieren is het weigeren van mail die van onbetrouwbare mailservers afkomt, want spammers gebruiken heel vaak dat soort servers.

Zodra een mailserver probeert een bericht af te leveren bij DSE, vraagt DSE eerst aan die mailserver hoe die precies heet. Als DSE daarop een verkeerd of vaag antwoord krijgt zal de mail geweigerd worden met de foutboodschap: "HELO command rejected: please configure your machine better".

Het kan natuurlijk gebeuren dat een beheerder van een legitieme mailserver een fout gemaakt heeft bij opzetten van zijn mailserver. Die krijgt de foutboodschap ook, maar zal hem misschien niet opmerken. Mocht je merken dat mail naar DSE geweigerd wordt met bovengenoemde foutmelding, neem dan contact op met de beheerder van jouw mailserver. Meestal doe je dat via de helpdesk van jouw internetprovider.

Meer technische uitleg voor een mailserver beheerder:
In de officiŽle standaard voor mailafhandeling (RFC5321) is een verplicht formaat afgesproken voor het HELO command.
"HELO sendinghostname: This command initiates the SMTP conversation. The host connecting to the remote SMTP server identifies itself by it's fully qualified DNS host name."
Een fully qualified DNS name is b.v. mail.dse.nl. Een foute naam is b.v. bla.bla.local of 12345.setup


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's