registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: algemeen

VRAAG: Mijn website of mijn account is gehacked !

ANTWOORD:
Dat is niet zo best, want inbreken op jouw website of jouw account kan alleen met een correct wachtwoord.
Het wachtwoord kan niet van DSE gestolen worden want wij bewaren de wachtwoorden zodanig dat niemand (ook wij niet) het originele wachtwoord kan achterhalen. Dus misschien moet iemand jouw wachtwoord geraden hebben.
Maar veel waarschijnlijker is dat jouw wachtwoord op een professionele manier in handen van criminelen gevallen is. Hier zijn een aantal manieren waarop dat gebeurd kan zijn:

Het hacken van websites en accounts is allang geen onschuldige hobby meer. Integendeel, het is keiharde criminaliteit waar heel veel geld mee te verdienen is. Jouw gegevens worden in korte tijd weer doorverkocht en gebruikt om met jouw account criminele dingen te doen, jouw andere accounts te misbruiken, je geld van je bankrekening te stelen en mogelijk zelfs jouw identiteit over te nemen.

Het klinkt ernstig, maar als het je overkomt is het ook heel ernstig...

Wat moet je altijd doen als je merkt dat je DSE-account misbruikt wordt? Direct de helpdesk mailen en het probleem voorleggen. Als het er inderdaad op lijkt dat criminelen jouw wachtwoord kennen om in te loggen moet je in ieder geval de volgende acties nemen:

Tip
We kwamen bij Strato een pagina tegen met een hoop nuttige aanwijzingen. Ga daar eens kijken!
Ben ik gehackt? En wat te doen?


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's