registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: algemeen

VRAAG: Hoe slaat DSE mijn wachtwoord op?

ANTWOORD:
Jouw DSE wachtwoord is belangrijk want daarmee kan je bewijzen dat jij mag inloggen. Omdat wij veel waarde hechten aan jouw privacy willen wij jouw wachtwoord niet kennen. Hoe werkt dat dan?

Bij het aanmaken van jouw account heb je een wachtwoord opgegeven (en misschien later nog gewijzigd). Dat wachtwoord wordt op DSE bewaard, maar niet zoals jij het hebt opgegeven. Voordat wij het bewaren wordt het wachtwoord eerst zodanig wiskundig bewerkt dat niemand (ook wij niet) het oorspronkelijke wachtwoord hieruit kan terugrekenen. In computertermen heeft dat een unieke one-way cryptographic salted hash. Jouw wachtwoord blijft dus volledig geheim.
Ben je het wachtwoord vergeten dan kunnen wij je dus ook nooit jouw originele wachtwoord toesturen. We kunnen wel een nieuw wachtwoord voor je aanmaken.

Maar als DSE het wachtwoord niet kent, hoe kan DSE dan weten of je met het goede wachtwoord inlogt?
Dat is niet zo moeilijk. Zodra jij probeert in te loggen laten we op het ingetypte wachtwoord weer diezelfde wiskundige berekening los en het resultaat vergelijken we dan met het opgeslagen resultaat van de eerdere berekening.


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's