registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: gastenboek

VRAAG: Ik krijg veel spam in mijn gastenboek

ANTWOORD:
Welkom op internet !

Helaas wordt het internet steeds meer misbruikt door allerlei lieden die onzuivere bedoelingen hebben, zoals b.v. een Spammer. Daar zijn steeds vaker ook de gastenboeken slachtoffer van.

Een korte uitleg wat er aan de hand is.
Wil je dat jouw website bij Google bovenaan staat, dan is het belangrijk dat er zoveel mogelijk andere websites naar jouw website linken. Dan ben jij klaarblijkelijk zo populair dat Google besluit jouw site als eerste te tonen.
Zo'n spammer zoekt eerst op Google welke gastenboeken van DSE bij Google bekend zijn. Vervolgens stuurt hij naar al die gastenboeken een bijdrage die bestaat uit een link naar zijn website. Dat gaat meestal geautomatiseerd. Daarna komt Google weer langs bij onze gastenboeken en die constateert dat de website van die spammer erg populair is en dus komt die website bij Google weer bovenaan.

Advies: als je onterechte spam in jouw gastenboek hebt staan, verwijder het dan zo snel mogelijk. Blokkeer ook het IP-adres. Garantie dat je er dan vanaf bent is er helaas niet. De meeste spammers wijzigen regelmatig van IP-adres....

DSE heeft wel een beperkte bescherming gemaakt tegen spammers die gebruik maken van een niet al te slimme spam-robot. Voordat je namelijk iets wilt schrijven in een gastenboek moet je eenmalig een code intypen. Is die code correct dan wordt er een cookie gezet en kan je voortaan gewoon alles plaatsen. De dommere spamrobots snappen dat meestal niet en kunnen dan niet spammen in jouw gastenboek.


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's