registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: website

VRAAG: Ik log in op mijn ene account en kom toch uit op mijn andere account . Waarom?

ANTWOORD:
Sommige gebruikers hebben op DSE meerdere accounts. Dan moet je goed opletten met welk account je bezig bent. Een vaak gemaakte fout is de volgende:

- Een gebruiker logt met mijn-account-naam in via MijnAccount.
- Vervolgens wil hij met de keuze "bestandsbeheer via FTP" zijn website uploaden.
- in de ftp-inlog-dialoog moet dan opnieuw een gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd worden.
- als de gebruiker de laatste keer "bestandsbeheer via FTP" gebruikt heeft voor zijn andere site kan er door Windows automatisch al ingevuld zijn andere-site-account-naam.
- vergeet de gebruiker die naam in de ftp-dialoog te wijzigen in mijn-account-naam, dan zal er een ftp-connectie naar de andere (verkeerde) website worden opgezet.
Oplossing: zorg dat je in de FTP-dialoog de bedoelde gebruikersnaam invult!

Het kan ook zijn dat je helemaal geen ftp-dialoog krijgt en direct op de site van je (verkeerde) account terecht komt. Dat is het geval als je eerder hebt aangevinkt dat je wachtwoord op je computer bewaard moet worden.
Dat kan je op verschillende manieren oplossen:
- ga in het FTP-window naar bestand en kies voor inloggen als. Geef daar de accountnaam en wachtwoord op van de gewenste site.
- of verwijder de bewaarde wachtwoorden. In Internet Explorer doe je dat door te gaan naar "Extra > Internet Opties > Inhoud > Auto aanvullen". Haal daar de vinkjes weg bij "Formulieren" en bij "Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren". Klik onderaan op "wissen wachtwoorden" en "wissen formulieren". In Firefox doe je dat door te gaan naar "Extra > opties > privacy". Zorg ervoor dat bij "opgeslagen wachtwoorden" de optie "wachtwoorden onthouden" is uitgevinkt. Klik op "wissen" om alle bewaarde wachtwoorden te wissen. Of klik op "opgeslagen wachtwoorden bekijken" om individuele wachtwoorden te wissen.


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's