registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: virus

VRAAG: Wat is het verschil tussen een virus en spam?

ANTWOORD:
Er zijn veel verschillen, maar het voornaamste is dat spam meestal doelbewust verstuurd wordt door lieden die je iets willen verkopen (pillen, hypotheken enz). Die lieden sturen in één klap hun e-mail naar duizenden tot miljoenen adressen. In onze FAQ over spam lees je meer over hoe ze aan je e-mailadres kunnen komen.

Virussen hebben meestal niet de bedoeling iets te verkopen, maar om schade aan te richten. Dat kan schade aan de eigen pc zijn (b.v. wissen van de harde schijf) en schade aan andere computers (b.v. DoS-attack). Virussen kunnen zich alleen verspreiden via computers die onvoldoende anti-virusmaatregelen hebben genomen. B.v. door het ontbreken van een up-to-date antiviruspakket of het niet installaleren van de laatste beveiligingspatches van Microsoft. Een computer die besmet geraakt is gaat dat virus op zijn beurt weer verder verspreiden.
Met name dat laatste gebeurt nu op grote schaal omdat heel veel computers van gewone gebruikers door gebrek aan goede anti-virusmaatregelen besmet geraakt zijn.

Met andere woorden:
- SPAM krijg je vooral van een aantal doelbewuste spammers
- VIRUSSEN krijg je vooral van kennissen die hun computer niet voldoende beveiligd hebben

Kan het nog erger?
Ja. Het lijkt erop dat spammers proberen via virussen extra mogelijkheden te scheppen om besmette machines in te zetten om hun spam-boodschap te verspreiden....


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's