registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: e-mail

VRAAG: Is het versturen van e-mail veilig ?

ANTWOORD:
Een beetje. Je kunt e-mail vergelijken met het versturen van een ansichtkaart. In principe kan iedereen die de kaart in handen krijgt de achterkant van de kaart lezen. Zo werkt het ook bij e-mail. Denk dus even na als je b.v. je password of je pincode via e-mail verstuurt.

De verbinding tussen jouw PC en jouw service provider kan ook nog afgetapt worden. B.v. als je op de kabel zit. DSE heeft daarop een antwoord: SECURE (=beveiligd) E-MAIL over SSL. Dat kun je zelf inschakelen in jouw e-mail applicatie op jouw computer. De meeste mailprogramma's ondersteunen secure e-mail.

Als je in jouw mailprogramma de SSL wilt gebruiken voor het beveiligd lezen van jouw e-mails moet je het meestal het volgende doen (de menuopties kunnen in jouw programma een beetje anders zijn, maar meestal staan deze keuzes wel ergens):
- ga naar "extra (tools)" > "accounts"
- selecteer jouw account en kies "eigenschappen (properties)"
- voor POP3: ga naar het tabblad "advanced" en zet bij de "inkomende e-mail POP3 (incoming e-mail POP3)" het vinkje AAN bij "voor deze server is een beveiligde verbinding SSL nodig (this server requires a secure connection SSL)". Als bijbehorende poort kies je 995.
- voor IMAP: ga naar het tabblad "advanced" en zet bij de "inkomende e-mail IMAP(incoming e-mail IMAP)" het vinkje AAN bij "voor deze server is een beveiligde verbinding SSL nodig (this server requires a secure connection SSL)". Als bijbehorende poort kies je 993.
Let op: we hebben het hier alleen over het beveiligd lezen van je mail. Of je beveiligd versturen van je mail kunt gebruiken moet je vragen aan de provider die jouw internetaansluiting verzorgt.


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's