registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: website

VRAAG: Waar moet ik bij een Virtual Host op letten?

ANTWOORD:
Bij een Virtual Host is het belangrijk te weten dat het voor de gebruiker er uit ziet alsof je de hele server voor je zelf hebt. Jouw Virtual Host bestaat naast de host www.dse.nl en heeft dus zijn eigen root (/). Dat heeft consequenties voor de wijze waarop jij in jouw website linkt naar andere bestanden in die site.

De meest veilige manier is om "relatief" te linken naar andere bestanden, waarbij de plaats van het te linken bestand bepaald wordt relatief t.o.v. het verwijzende bestand.

Soms kan het handig zijn om een absolute link op te geven. B.v. https://voorbeeld.dse.nl/bla.htm of https://www.dse.nl/~voorbeeld/bla.htm. Dat werkt ook altijd.

Pas echter op met link naar b.v. /bla.htm zonder de server te noemen: <a href="/bla.htm">. Als die link staat in een pagina als voorbeeld.dse.nl/index.htm zal geprobeerd worden het bestand te vinden in jouw virtual host voorbeeld.dse.nl. Als die link echter staat in dezelfde pagina maar dan door de gebruiker geadresseerd als www.dse.nl/~voorbeeld/index.htm, zal tevergeefs geprobeerd worden het bestand te vinden in de root van de host www.dse.nl in plaats van de root van jouw virtual host.
Probeer dus zoveel mogelijk te linken relatief aan de positie van je verwijzende bestand.

Een ander belangrijk punt:
Als je een mooie Virtual Host naam hebt gekozen dan kan je soms de neiging hebben om www. toe te voegen aan mooienaam.dse.nl. Gebruik geen www.mooienaam.dse.nl want dat zal niet werken.


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's