registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: algemeen

VRAAG: Ik heb een eigen domein. Kan ik die koppelen aan mijn DSE-account?

ANTWOORD:
Ja dat kan onder de voorwaarde dat het DSE-domein in de adresbalk van je browser verschijnt.

Heb je al een eigen domeinnaam dan kun je die gewoon blijven gebruiken! Dat kan door de naam te laten wijzen naar DSE. Vraag aan je DNS-provider om een 'alias' ofwel CNAME van jouw eigen www-adres naar jouw DSE-site.

Voorbeeld: www.mijnnaam.nl is eigenlijk mijnnaam.dse.nl en maakt op DSE gebruik van het account 'mijnnaam'
De CNAME in DNS wordt dan:
  www.mijnnaam.nl. 1D IN CNAME mijnnaam.dse.nl.
Het is daarbij belangrijk dat jouw DSE subdomeinnaam (=jouw accountnaam of jouw alternatieve subdomeinnaam) identiek is aan jouw originele domeinnaam.
Gebruik dus
  www.identiekenaam.nl. 1D IN CNAME identiekenaam.dse.nl.
in combinatie met jouw dse-account 'identiekenaam'.

Een andere techniek is dat je de DNS-provider vraagt om een gewone niet-framed redirect te plaatsen naar jouwsubdomeinnaam.dse.nl

Vaak zien we dat (b.v.) nogal veel .TK eigenaren voor de bijbehorende website een account bij DSE nemen. Met b.v. www.mijneigennaam.tk zou de bezoeker dan de inhoud van de op DSE geplaatste website willen zien, maar zonder de bijbehorende DSE-url in de adresbalk. Die techniek heet 'framed re-direct'.

Wij staan het verbergen van de DSE-url NIET toe. DSE biedt gratis accounts aan voor mensen die een binding hebben met de regio Eindhoven. Wij doen dat zonder reclame, maar willen dan wel steeds zichtbaar blijven als provider. Vandaar dat wij voor alle 'doorlinks/re-directs' verplichten dat in de adres-balk het DSE-domein verschijnt. Als dat DSE-domein daar niet verschijnt maak je oneigenlijk gebruik van DSE en wordt de toegang via die niet-DSE-naam geheel automatisch geblokkeerd.

*Alle* gebruikers op DSE hebben een eigen DSE-subdomein (https://jouwnaam.dse.nl). Er is dus eigenlijk geen reden om nog van zo'n 'framed redirect' gebruik te maken.


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's