registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
DSE vraag & antwoord

Hier is de geselecteerde vraag en het antwoord:


Categorie: website

VRAAG: Hoe zet ik met WEBRFM mijn website op DSE?

ANTWOORD:
WEBRFM is een applicatie waarmee je met je internet browser jouw bestanden op DSE kan beheren. Je vind WEBRFM door in te loggen op MijnAccount en te kiezen voor 'bestandsbeheer via je browser'.

Hier is een korte uitleg:

  1. zorg dat je de website op je eigen computer klaar hebt staan in een aparte map (met eventueel sub-mapjes)
  2. klik op MijnAccount, log in met jouw eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. klik op 'bestandsbeheer via je browser'. Daarmee start je de WEBRFM-applicatie op.
  4. klik in het witte navigatiescherm op '/www' en klik op 'open/get'
  5. het is nu de bedoeling dat je elk bestand uit je eigen website van je eigen computer stuk voor stuk 'upload' naar die '/www' map. Dat doe je met de 'upload'-knop.
  6. heel vaak zal je in jouw website op jouw computer nog allerlei sub-mappen hebben staan. Die moet je ook aanmaken onder de 'www'-map op DSE. Dat doe je met de 'new'-knop. Let erop dat je precies dezelfde naam geeft, inclusief eventuele hoofdletters. Je gaat vervolgens ook alle files uit die subdirectories met 'upload' overzetten.
  7. dat is allemaal best een flink karwei, maar het was eenmalig. De volgende keren hoef je alleen de files te vervangen die gewijzigd zijn.
  8. ga nu naar je website (http://www.dse.nl/~jouwgebruikersnaam/) en kijk of het werkt. Misschien ben je vergeten om een bestand te uploaden, of heb je een fout gemaakt met het intypen. Geen probleem. Maak correcties in de website op je computer en ga weer naar WEBRFM. Dan hoef je alleen de gewijzigde (of vergeten) bestanden te uploaden.


Voor een volledig overzicht van vragen & antwoorden: => ga naar de helpdesk-pagina's