registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
Wil je een teller op je pagina?

Neem daartoe in de html-code van jouw webpagina de volgende code op:

 <img src="https://www.dse.nl/~counter/counter.php?page=demo&digit=a" alt="DSE-teller">

In plaats van 'demo' kies je zelf een unieke naam.
Als de teller niet op nul begint dan was de naam al bezet. Kies dan een andere naam.

Je kunt ook kiezen uit verschillende digits. Op de demo-pagina staan ze allemaal.

Veel gestelde vragen over de tellers:

Kan ik het aantal cijfers aanpassen?
Wij hebben het aantal cijfers ingesteld op een vaste waarde van 6. Dat kan niet gewijzigd worden.

Kan ik de DSE-teller op een website buiten DSE plaatsen?
Nee, dat kan niet. De teller zal alleen werken als die op webpagina's van DSE staat. We checken daar automatisch op door bij elke aanroep van de teller te controleren of die aanroep van een DSE-pagina kwam. Wij willen daarmee voorkomen dat andere sites onze tellers gebruiken.

Hoe checkt DSE dat dan?
Dat doen we door middel van een z.g. 'Referrer-check'. Wij vragen bij een teller-aanroep aan jouw browser van welke pagina die aanroep kwam. Krijgen wij geen antwoord terug met 'dse.nl' erin, dan laten wij de teller niet zien.
Er zit wel een klein nadeel aan: zit je achter een strenge firewall die de referrer-check blokkeert, dan zal de teller niet werken. Maar waarschijnlijk zal je dan ook bij andere webpagina's problemen hebben.
Check: als jij hier geen teller ziet, zit jij achter zo'n firewall => teller

Kan ik de teller kunstmatig ophogen door de pagina te herladen (reload/refresh)?
Nee, want dat zou niet eerlijk zijn. Met behulp van een 'cookie' die een half uur geldig is wordt bijgehouden of de pagina binnen het afgelopen half uur al door de bezoeker bezocht is. Een snelle reload van je pagina heeft dus geen effect op de teller.

Help, de teller doet het ineens niet meer.
We zijn eind 2017 overgestapt naar een veiligere aanroep van onze websitepagina's. Daarom moet ook de code van de teller aangepast worden op jouw pagina('s) waar je die aanroept. Verander de aanroep van de teller van http://.... naar https://..... Dan werkt de teller weer als vanouds.

Wat is het verschil met de tellers van Frontpage Extensions?
In Frontpage Extensions (te installeren via MijnAccount) kan je met het programma Frontpage ook op een alternatieve manier een teller aanmaken. Die tellers worden dan door die Extensions beheerd. En dat staat helemaal los van de teller die DSE nu standaard aanbiedt. Het is helemaal aan jou wat je het handigste vindt. Meer info over de tellers van Frontpage Extensions kan je bij Microsoft vinden.