registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

 
Instructies voor instellen van Outlook Express 6


Ga naar Outlook Express:

 
Ga naar Extra, Accounts, E-mail, Toevoegen E-mail...:

Vul je naam in, klik 'volgende'.
Vul je e-mail-adres op DSE in, bijvoorbeeld jan@dse.nl, klik 'volgende',

Nu wordt het lastiger voor de meeste mensen...

De mail-server van DSE waar je je mail ophaalt, dus voor inkomende e-mail, heet mail.dse.nl
De mail-server die je nodig hebt om mail te versturen, dus voor uitgaande mail is de mail-server van je eigen Internet-provider waar je op dat moment een verbinding mee hebt. Bijvoorbeeld mail.chello.nl als je een kabel-abonnement hebt bij UPC.

Als je je e-mail altijd op je eigen PC leest laat je het servertype op POP3 staan. Je e-mail wordt dan steeds gedownload als je verbinding maakt en verwijnt meteen van de DSE-server. Je zult dan ook niet gauw je maximale diskruimte overschrijden.

Als je die instellingen gemaakt hebt kan je nu e-mail lezen en versturen.

Mocht je nog meer willen leren over een andere manier van mail lezen via het IMAP protocol, lees dan verder.

E-mail instellen voor IMAP

Als je je e-mail vaak vanaf verschillende plekken leest dan kan het handig zijn om als servertype IMAP te kiezen. IMAP is een geavanceerdere methode om e-mail te beheren. Met IMAP blijft je e-mail in principe op de server van DSE staan. Een nadeel is wel dat je beter op moet letten dat je je diskruimte niet overschrijdt. Het grote voordeel is dat je vanaf elke werkplek of via openbare Internet-café´s je mailbox kunt beheren. Je treft overal dezelfde mappen aan en kunt verder werken waar je was gebleven. Alles staat immers op de server. De Webmail van DSE werkt ook via IMAP.

DSE biedt ook IMAP over een beveiligde verbinding aan. Je kunt er dan zeker van zijn dat niemand je wachtwoord kan onderscheppen of kan meelezen met je mail.

Zo stel je de mappen bij IMAP in:

Dit is heel belangrijk INBOX. met PUNT!

Outlook Express zet alle verzonden berichten in een speciale mailbox. Op DSE heet die ´Sent´.

Als je halverwege een nieuw mailtje wilt opslaan dan komt dat in de map ´Drafts´ terecht. Je kunt het dan eventueel ergens anders weer oppakken en verder werken.

Kies daarna voor downloaden van de mappen. Het resultaat ziet er dan zo uit

Je kunt eventueel meerdere IMAP-accounts tegelijkertijd in gebruik hebben

De beste methode om mail te verwijderen onder IMAP is verplaatsen naar Trash. De server van DSE zorgt er dan voor dat het wekelijks verdwijnt. Het is in Outlook Express 6 niet mogelijk om bij verwijderen automatisch de mail naar Trash te verplaatsen.

De standaard manier is verwijderen in Outlook Express waarna een bericht wordt gemarkeerd. Bij het afsluiten van Outlook Express worden de berichten echt weggegooid op de server. Eventueel kun je instellen dat ze meteen verdwijnen of verdwijnen op het moment dat je een andere map selecteert.

Succes!