registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

O, was ik maar...toch nimmer oud geworden!

Het gaat goed in Nederland, wat zeg ik, steeds beter: Zo'n zeshonderd ouderen in Valkenswaard moeten het voortaan zonder hun dagelijkse bakje appelmoes stellen(ED 17 maart 2005). Dat heeft men van hogerhand deskundig beslist. Fruit wel, appelmoes niet meer. Gratis heroïne kan misschien wel, 't is tegenwoordig te proberen. Moet u ook niet een beetje huilen?

Kinderen weghalen bij hun ouders

Naar aanleiding van de ouderlijke moord op de driejarige Savanna schreef Jos Kessels onlangs in het ED: ‘Ouders wordt zo lang mogelijk de hand boven het hoofd gehouden en de hulpverleners laten zich maar al te graag misleiden, want dan hoeven ze geen vervelende besluiten te nemen’ (ED 12 maart). Kinderen moeten volgens hem eerder bij hun ouders weggehaald worden.
Beetje gemakkelijke conclusie vind ik dat. Het gaat niet alleen om de rechten van ouders en zeker niet om het gemak van de hulpverleners, het gaat ook bij thuislating om het welzijn van het kind. Kessels veronachtzaamt dat het weghalen van kinderen uit het ouderlijk gezin net zoiets is als het uithalen van jonge vogeltjes uit het nest.

BOSE Lente Fietstocht succes met 300 deelnemers

De geldropse wethouder spreekt 130 fietsers toe.

De geldropse wethouder spreekt 130 fietsers toe.
Zondag 20 maart organiseerden Milieudefensie en het Beter BOSE Netwerk de Lente Fietstocht tegen de aanleg van de ruit en voor gezond verstand bij vooral Eindhovense gemeentepolitici. In Geldrop vertrokken ca 130 deelnemers richting Nuenen.
Fietsers zover het oog reikt

Fietsers zover het oog reikt

De grote illusie

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Voor de in fotografie geïnteresseerden: Museum Helmond heeft weer een prachtige foto-expositie, ditmaal van de Franse fotograaf Sam Lévin (1904 – 1992). Maar niet allen voor hen....

We zijn het nog niet verleerd!

 Huis en veld sneeuwpop Foto: Rien Valk

Huis en veld sneeuwpop Foto: Rien Valk

Het sneeuwt het sneeuwt,
Kom mee naar buiten
Pak een bezem
Rol een bal.
Vergeet geen wortel
Een paar stukjes steenkool
En daar staat onze sneeuwman al.

Al weer aardig wat jaartjes geleden dat we ze konden maken en vooral ook dat ze nog even blijven staan! Nog meer mooie sneeuwpoppen of andere leuke dingen gefotografeerd? Laat ons hier ook eens meegenieten. Doe mee op onze homepage en plaats zelf ook een bericht met foto!

Eindelijk wit

Op de foto: Stapper

Op de foto: Stapper

Dat valt niet mee in Waalre: wil je 's ochtends buiten de kattenbak opzoeken, krijg je zomaar koude pootjes :-)
Gelukkig denken de kinderen er anders over. Eindelijk sneeuwpret, zolang als het duurt!

Nachtwandeling in sneeuw

 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

De witte wereld is een wonder,
Het vele vuil zit eind’lijk onder.
Zacht zetten zich mijn stappen neer,
Op aarde keert de eerbied weer
En heerst er stilte voor één keer.

Waar gaan we zondag 27 februari naar toe?

Lesley van der Aa met de Spamband. Foto: Rien Valk

Lesley van der Aa met de Spamband. Foto: Rien Valk

Voor "vroege" vogels: Spam in Berlage begint om 12.30 uur
Of gaan we om 14.00 uur regionale rockbands beluisteren in Café Altstadt? Laat ons hier eens zien en lezen wat je er van vond!

Het "glasvezelzaad" tiert welig!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Overal in stadsdeel tongelre schieten de bordjes van Ons Net omhoog. Slechts op een paar plaatsen is het niet opgekomen zo lijkt het. Zelfs als je nu nog geen gebruik wilt maken van glasvezel zou je het toch kunnen laten aanleggen. Als je later de nieuwe diensten die ontwikkeld worden toch wilt gaan gebruiken betaal je in elk geval geen hoge aansluitkosten. En die nieuwe diensten die komen er aldus Eckart Wintzen tijdens het DSE symposium "Internet een spiegel van de samenleving?"

Nederland gaat oorlogvoeren in Afghanistan

Terwijl we in de vorige eeuw, afgebeuld door WO II, kozen voor vrede en ons bij de NAVO aansloten om ons te VERDEDIGEN, gaan we nu in Afghanistan AANVALLEN. Terwijl niet voldaan is aan de voorwaarden om ons leger in te zetten - ons land is niet aangevallen, noch is dat gebeurd bij een van onze NAVO-bondgenoten -, besluit onze regering toch - zelfs buiten het parlement om - mee te gaan doen aan oorlogvoering in den vreemde. Hoeveel nieuwe vijanden maken wij door deze keuze? En wiens schuld is het als er straks gevulde lijkenzakken op Eindhoven Airport worden afgeleverd?

DVM kan stadse luchtvervuiling halveren

DVM, staat voor Dynamisch Verkeers Management.
Uit een recent Helmonds onderzoek blijkt ze daar, met DVM 2 keer sneller thuis zijn, dus ook 2 keer korter de lucht vervuilen in de stad.
Het verkeersaanbod neemt jaarlijks een beetje toe, gemiddeld. Dus ook als het nu nog wel meevalt met de files in de stad, er komt een punt, de komende jaren dat het echt te erg wordt.
Helmond heeft dus uitgezocht wat je daaraan met DVM kan doen, die factor 2 verbetering werkt natuurlijk ook in Eindhoven.

'n Typisch Nederlands sneeuwtje

Foto: Rien Valk geïnspireerd door gouddelver

Foto: Rien Valk geïnspireerd door gouddelver

’t Soeffelt zachtjes naar beneden,
’t dwarrelt licht en zonder reden
in het lamplicht van de steden.

niet beschikbaar

Het gekkenhuis

In de centra van de grote steden weigerden enkele honderdtallen mes-stekende, tasjes-rovende, wild-plassende of herrie- en ruziemakende jongeren de politie wel eens hun ware naam en huisadres op te geven. En zwartrijders in trein of tram bezorgden conducteurs en spoorwegpolitie soms urenlang overwerk omdat hun identiteit niet kon worden vastgesteld. Toen werd de identificatieplicht ingevoerd. Nu worstelen ieder etmaal duizenden bejaarden en bejaardenverzorgers, alvorens het woonoord kan worden verlaten, met de prangende vraag 'Waar heb ik, waar heeft zij, o waar heeft hij mijn/haar/zijn identiteitskaart toch gelaten?'

Doodsnood

Woorden worden soms misbruikt - en daardoor misvormd - om er politieke doelen mee te bereiken. Zo trachtten Hirsi Ali en andere Tweede-Kamerleden vrijdag minister Donner tot krachtiger beschermingsmaatregelen te bewegen door te schermen met 'honderd vrouwen in acute doodsnood'. Bedoeld werden hiermee vrouwen die uit vrees voor eerwraak gevlucht waren naar opvanghuizen voor bedreigde vrouwen.
XML-feed