registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

Groeten uit de Drôme.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Iemand een idee welk dier dit is? De oplossing volgt later. :-)

Groeten uit Dijon.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

De Stad van de Ducs de Bourgogne. Dijon heeft een mooi middeleeuws centrum en is absoluut een bezoek waard. Zeker voor de wijn liefhebbers valt er heel wat in de omgeving te proeven.

Groeten uit Clervaux.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

"The family Of Man", de grootste fotografische tentoonstelling ooit gerealiseerd viert zijn vijftigste verjaardag.

In de jaren 50 en 60 trok deze toen reizende tentoonstelling meer dan negen miljoen bezoekers. Het is nog immer de moeite waard om de selectie uit 10.000 foto's die Edward J. Steichen in 1955 maakte voor het Museum of Moderne Art in New York in het Chateau de Clervaux te bezoeken.

Komkommertijd?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Het is komkommmertijd op onze homepage, toch?
Daarom stel ik voor om aan DSE de groeten te doen vanuit je vakantieadres, of voor diegene die thuis zijn gebleven doe de groeten uit je woonplaats graag met een foto erbij van een markant plekje uit die omgeving. Er zullen in de DSE regio vast wel onderwerpen te vinden zijn. Ze

Fietsers, wijs de gemeente de weg

De fietsersbond is bezig met een actie om fietspad klachten te melden. Dat kan op hun website http://www.fietsersbond.nl Daaroor ontstaat een "mooi" overzicht wat en waar er zoal mis is. Maar de fietserbond doet meer, klachten die je op hun site meldt, sturen zij door naar de betreffende gemeente.
Binnen 10 min kreeg ik een (standaard) mailtje van de gemeente Eindhoven.

Ik heb nog maar eens gemeld dat er meer vrijliggende fietsroutes moeten komen die door rustige wijken gaan ipv langs de drukke verkeerswegen in de stadsregio. Zie http://www.dse.nl/node/view/279

Eneco tour blijft over energie gaan

/~henkdaalder/images/enecotour1.JPG


De Eneco tour in perspectief, Eneco is toch voor ongeveer 100% een stroomleverancier.
Ondanks de Eneco Energie Rushes, de tussensprints.
Voor een energieleverancier mag je, gezien het klimaatprobleem, geen energie verspilling promoten.
Dus noem je het een energie rush. Een sprint in een wedstrijd is natuurlijk geen verspilling.

Zoek de voud 2

Weer een kleine oogst binnengehaald, maar deze keer wel een beetje voor fijnproevers.
Om te beginnen een zinnetje onder het motto Zelfs de beste breier laat wel eens een steek vallen, waarmee ik wil aangeven dat mijn kritiek gepaard gaat met bewondering. De voorpagina-columnist van het ED schreef gisteren: Of ik een polsbandje wilde kopen. Ze had een gele, waarmee Armstrong van doen had. Hier zit een fout in van het type een grote paard.

Bezwaarplicht!

/~ron/pics/data-retention-is-no-solution.gif


Orwells klassieker '1984' wordt werkelijkheid. Opnieuw wordt "Europa" gebruikt om heel ondemocratisch zeer omstreden wetgeving door te voeren. De Europese ministers van Justitie en de Europese Commissie hebben namelijk vergevorderde plannen om al het telefoon- en Internetverkeer van alle Europese burgers vast te laten leggen en voor langere tijd te bewaren. Van iedereen valt dan na te gaan waar je was met je GSM, met wie je belde, wie je mailde, welke web-sites je bezocht en wat je daar deed. De termijn voor het bewaren varieert in de voorstellen van zes maanden tot vier jaar en opsporingsambtenaren krijgen ongehinderd toegang.

Treinen nooit meer ‘vertraagd’

De Nederlandse Spoorwegen gaan de treinvertragingen voortaan ‘positief’ omroepen. Het woord ‘vertraagd' is in de ban gedaan. In plaats daarvan ontvangen de reizigers de opwekkende mededeling ‘De trein uit Den Bosch zal over tien minuten binnenkomen’. Deze boodschap klinkt inderdaad zo positief dat op het perron onmiddellijk een luid gejuich zal opklinken. Klachten zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen en iedereen belt naar zijn baas of andere bestemming: ‘Ik ben er nog niet maar je kunt mij over een uur wel verwachten. ‘De trein komt gauw’ hebben ze hier zojuist omgeroepen.

Lees Opiniepagina ED van 23 juli

Verschillende keren deze week had ik de neiging om een reactie in te zenden naar het ED. Gelukkig hebben anderen het voor mij gedaan. Lees vandaag maar het stuk van Patrick Heller Stemmingmakerij over terreur en dat van Ronald van Hoof Vonnis Spooren lijkt op 'n executie. Gelukkig wonen er in Eindhoven nog wakkere mensen.
Met Heller ben ik het inhoudelijk helemaal eens, met Van Hoof grotendeels. Spooren is op een middeleeuwse manier gestraft, omdat hij aan de schandpaal is tentoongesteld, maar het mag hem wel aangerekend worden dat hij als volwassene sexueel contact - en bovendien een risicogevend contact - heeft gezocht met minderjarigen; dat het zichzelf prostituerende jongens waren is geen geldige verontschuldiging. In de verhouding volwassene - kind ligt de hoofdverantwoordelijkheid bij de volwassene.

Zoek de voud 1

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Het Eindhovens Dagblad (ED) bericht vandaag op pag. 5: Het zou gaan om onopvallende jonge mannen uit Leeds en omgeving, die nooit enige blijk gaven van radicale ideeën.

Werkgroep voor betere democratie in de SRE

Op 29 juni kwam een flink aantal regionale raadsleden bij elkaar om te praten over hoe het nu verder moet met de democratische kwaliteit van de SRE. Zie het Verslag
Er zijn binnen de SRE 2 soorten besluiten te onderscheiden, bestuurlijke en politieke.
Bestuurlijke besluiten geven weinig commotie, er is al veel consensus over wat de beste keus is.

Welschap lawaai

Eindhoven Airport, te veel, te grote, te lelijke gebouwen.
Het Flight Forum maakt wel duidelijk dat ze in Eindhoven echt wel weten hoe je ongelijkvloerse kruisingen maakt, ook al hielden ze zich bij BOSE van de domme.
De nieuwe passagiersterminal wordt zo op het oog, een factor 8 groter.
Zie de artist impression.

Innovatief videoverslag van ICT2010 beschikbaar

/~henkdaalder/images/wathebjijgeleerdvandaag_ictroute2013.jpg


Op http://www.wathebjijgeleerdvandaag.nl is een innovatief videoverslag te vinden van het symposium ICTroute 2010.

Wagenspel moet blijven!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
De Gemeente Eindhoven is voornemens volgend jaar de subsidie voor het wagenspel niet meer te verlenen. Als je het publiek gisteren gezien had dan was het meteen duidelijk dat je een traditie die in 1947 begonnen is niet zo maar moet laten vallen. Jong en oud hadden veel plezier samen met de spelers van Het Ariens Toneel.
XML-feed