registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

Wethouder Yasin Torunoglu over de G1000Eindhoven

Het zou je zomaar kunnen gebeuren. Er ligt opeens een enveloppe op je deurmat. ”Gefeliciteerd, jij bent een van de ingelote Eindhovenaren”.
Loterijen gebruiken dit soort zinnen vaak om mensen te verleiden tot deelname. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik gooi die enveloppen meestal meteen bij het oud papier. Maar de komende weken zou het zomaar eens iets anders kunnen betekenen. Je zou echt één van de geselecteerden kunnen zijn, en wel voor de G1000.

Kek-040! meeting op 25 februari 2016 in de Oude Rechtbank

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

‘We gaan het hebben over de keuzes van KEK-040! Een platform dat verbindingen maakt, podia biedt, verkoop stimuleert en samenkomsten organiseert waar discussies ontstaan en waar (ook) de kunstenaar initiatieven neemt (zie het recente artikel van Rob Schoonen in het ED en de reactie van KEK-040! daarop.)

21 Februari Open Podium PoezieClub Eindhoven

De titel van mijn man en mijn corset
houden mij stevig vast, hier sta ik, amen.’

Ledental politieke partijen op laagste punt sinds Tweede Wereldoorlog

De ledenaantallen van de politieke partijen in de Tweede Kamer zijn ook in 2015 verder afgenomen. Begin 2016 tellen de partijen 285.851 leden, wat het laagste aantal is na de Tweede Wereldoorlog. Dat kopte www.nu.nl vandaag.

De G1000-EindhovenTOP gaat de wijken in

/~nieuws/pics/G1000verg5606.jpg

Om te kunnen overleggen zijn we te gast geweest in het Evoluon, de Stadschouwburg en buurtkantoor-doornakkers. Nu mogen we gratis gebruik maken van de volgende wijklocaties om te overleggen en te plannen. Voor of na dat overleg willen we ook uitleg geven over de G1000-EindhovenTOP.

Helpt een spellingscorrector?

Dyslectische kinderen mogen bei het examen de spellingscorrector niet mee gebruiken. Daarover is linke beroering ontstaan; volgens de protesteerders moed dit besluit teruggedraait worden.
Ik betwijfel echter af het gebruikt van die conrector voor dyslectici de redding betekend. Vaak merk ik namelijk dat de spellinscorrector van mijn PC lang niet alle worden afkeur die grammatcaal of gezin de contekst fout zijn.

Mail dataverkeer bij DSE nu nog veiliger

rechts de nieuwe waarschuwing voor 'spionage' plaatjes in WebMail

rechts de nieuwe waarschuwing voor 'spionage' plaatjes in WebMail

Onze IT vrijwilligers hebben nu ingesteld dat al het verkeer met DSE tijdens webmail automatisch via https gebeurt. Dat hoeft dus nu niet meer apart handmatig aangepast te worden in de adresregel. Vooral fijn voor diegene die buitenshuis of op vakantie zonder na te denken draadloze open netwerken gebruiken!

Een pil verguld door de Tweede Kamer

Bij de invoering van de studielening heeft onze 'wijze' Tweede Kamer verordonneerd, dat studieschuld niet geregistreerd hoefde te worden bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Veel afgestudeerden blijken vervolgens bij het aanvragen van een hypotheek deze schulden te verzwijgen en de hypotheeknemer, die bij het BKR niets kan controleren, verstrekt daardoor hypotheken zonder met de studieschulden rekening te houden. Deze leveren echter later in de praktijk vaak problemen op, want de mooi-weer-spelende ex-student moet naast zijn hypotheeklasten ook zijn studieschuld terugbetalen. En dan wordt er soms behoorlijk au geroepen, want er moet een rib uit het lijf!

1000 mensen, 100 tafels, 10 mensen per tafel, 1 G1000EindhovenTop

/~gkehv/pics/ehvtop.jpg

Op 28 mei 2016 gaan de Eindhovense initiatiefnemers in ons Beursgebouw de G1000EindhovenTop organiseren. Op weg naar een vernieuwde vorm van democratie en communicatie tussen inwoners en hun bestuur. Dat willen we doen met 100 werkgevers 100 vrijdenkers 50 politici, 50 ambtenaren en 700 willekeurig uitgelote kiesgerechtigde Eindhovense inwoners. Om samen in dialoog na te gaan wat zij voor Eindhoven nu en in de toekomst belangrijk vinden. Dat doen we met behulp van sociaal kapitaal. De G1000 site wordt gratis gehost bij MediaGarde het Beursgebouw heeft zijn ruimte al gratis ter beschikking gesteld en drukkerij Snep wil ons helpen met gratis drukwerk! Maar dat alleen is niet genoeg wij hebben ook uw hulp nodig voor het bijeen krijgen van:

Gedicht: Negatief reisadvies

Barbaren naderen.
We negeren hun gelijkenis.
Dat is geen toeval.
De gedachte bracht het woord,
het woord stolde tot

Wint Eindhoven €950.000 als meest innovatieve stad?

/~nieuws/pics/ehvinovatie.jpg

Op 8 april weet Eindhoven of zij zich in 2016 de Europese hoofdstad van innovatie mag noemen. Eindhoven is, net als de andere 8 finalisten (waaronder Berlijn, Milaan en Parijs), geselecteerd voor de finaleronde van de Europese wedstrijd met haar bidbook ‘Enlightening Tomorrow’s Society’. Op maandag 25 januari vinden de persoonlijke presentaties plaats voor de jury van de European Capital of Innovation Award (iCapital) in Brussel.

Tweede Kamer is voor sommigen slechts een stageplek

D66-Kamerlid Wassila Hachchi is plotseling met de noorderzon vertrokken, naar verluidt om voor Hillary Clintons presidentscampagne te werken. Wij hebben dus tegenwoordig politici die onze Tweede Kamer slechts als een stageplek beschouwen.

Begrijpt u de overstekende vluchtelingen?

Mensen zijn zeer verschillend. Dat zal wel de reden zijn waarom ik de vluchtelingen die vanaf de Turkse kust in overvolle rubberboten de zee naar een Grieks eiland oversteken niet goed begrijp. Vandaag weer zo'n bericht in de krant: Voor de Griekse kust zijn bij schipbreuk in de nacht van donderdag op vrijdag 45 migranten omgekomen, onder wie zeventien kinderen.

Probleem van de toekomst: de armoede van de ZZP-ers

Het aantal ZZP-ers (zelfstandigen zonder personeel) in Nederland groeit explosief. Jaarlijks starten er tussen de 120.000 en 140.000 Nederlanders een onderneming. Zo'n 95% van deze starters start als ZZP-er. Doordat er jaarlijks ook flink wat afvallen door natuurlijk verloop, vrijwillige of gedwongen keuze, stijgt het aantal ZZP-ers cumulatief gemiddeld met 40.000 tot 50.000 per jaar. Eind 2014 telde Nederland er bijna 880.000. Van die 880.000 was 62% man en 38% vrouw. We schijnen inmiddels het miljoen te naderen. Bron: www.ikwordzzper.nl/zzp-kennisbank/cijfers-en-kengetallen/hoeveel-zzp-ers-zijn-er-in-nederland

Plotseling tekort aan schildklierhormoon

Dezer dagen kwam het volgende feit in het nieuws: 'Vanaf februari 2016 is er een tekort aan het schildkliermedicijn Thyrax Duotab 0,025 mg (RVG 09334). Waarom is er een tekort? Het bedrijf Aspen Pharma Trading verplaatst zijn productielocatie van Nederland (Oss) naar Duitsland. Thyrax Duotab wordt niet meer geproduceerd op de oude locatie en op de nieuwe locatie zijn productieproblemen waardoor het medicijn daar nog niet gemaakt kan worden.
XML-feed