registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

vrijdag 6 maart Straffe madammen en makke mannen met "Splinter"

/~nieuws/pics/splinter.jpg

De Vlaamse theatergroep De Eenzamen uit Hasselt (B) herneemt de inmiddels goed gesmaakte en vooral absurde voorstelling: “Splinter”. Oorspronkelijk is het een voorstelling over een psychose. Gaandeweg is dat veranderd. Nu gaat het meer over iets anders, alhoewel je nog steeds moet denken aan een psychose.

Eindhovens Caranval weer in volle hevigheid losgebarsten.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Bovenstaande foto is uit mijn archief afkomstig. Dit jaar hield de griep me tegen om een impressie van de Eindhovense optocht vast te leggen. Wie laat zijn of haar foto's van de 2015 optocht hier eens zien?

vrijdag 27 februari Straffe madammen en makke mannen met muzikale solovoorstelling

/~nieuws/pics/smmm27feb.jpg

Tijdens onze "winterslaap" hebben wij ons theater op het NRE terrein geïsoleerd om een aangenamer binnen klimaat te scheppen. Maar we kunnen nu gelukkig weer van start met Marijke Meems en haar muzikale solovoorstelling: “Ik blijf liever zwemmen dan dat ik een keuze maak.”

Bert van der Kroft 17.000 km op de fiets voor het goede doel

/~nieuws/pics/fietsthail.jpg

Bert van de Kroft uit Valkenswaard is voor het goede doel al ruim 10 maanden onderweg op de fiets van Valkenwaard naar zijn einddoel Thailand. Op deze manier wil hij geld bij elkaar fietsen voor “Future Kids Ghana” en “Eliminate / Stop Tetanus” Het zit er bijna op. Leuk om op zijn internet pagina bert.kroft.nl alles wat hij meegemaakt heeft nog eens na te lezen, en het laatste deel van zijn fietstocht te volgen.

Heren HEMA?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

De pas geopende HEMA in het vernieuwde winkelcentrum haagdijk van Tongelre heeft wel een heel bijzondere herenafdeling.

Fitness voor senioren in Stratum heeft nog plaats

/~nieuws/pics/gym0488.jpg

In het kader van het galm project (doel het weer in beweging brengen van senioren.) zijn er in stratum in de Tivoli Sporthal zo'n 20 mensen op maandag ochtend bezig met sport en spel. Aanvankelijk was het de bedoeling om gedurende 10 weken kennis te maken met verschillende sporten.

Rioolwerkzaamheden Botenlaan

/~nieuws/pics/botenlaan.jpg

Van 2 februari tot en met 10 februari voert de gemeente werkzaamheden uit aan de riolering op de Botenlaan (Ring). Op de Botenlaan is gedurende deze periode slechts één rijbaan beschikbaar vanaf de Hastelweg tot de Zeelsterstraat (Ring tegen de klok in)

Waneer is deze sneeuw in onze regio weer weg?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Op dit moment (09:00 uur) sneeuwt het flink in Eindhoven, vermoedelijk is dat in de hele regio zo. Als we de weerprofeten van www.yr.no mogen geloven dan zou die sneeuwdeken met een maximale temperatuur van 6 graden omstreeks 15.00 uur weer weg kunnen zijn. Ben benieuwd of gaat lukken.

Ooit gehoord van geocaching?

/~nieuws/pics/geocash.jpg

Al bijna 15 jaar worden in waterdichte doosjes "schatten" verborgen die met behulp van een GPS ontvanger of mobieltje met de zelfde functies kunnen worden opgespoord. Je moet die "schat" wel weer terug leggen, maar je mag wel wat ruilen met iets uit de inhoud. Verder kun je ook een berichtje achterlaten. In de buurt van Eindhoven zijn er ruim 800 verborgen. In de hele wereld inmiddels zo'n zevenmiljoen.

Gratis Windows 10?

Gaat de software gigant uit Redmont zijn nieuwe besturingssysteem gratis weggeven? Als we alle berichten mogen geloven zou dat in de herfst van dit jaar het geval zijn. Na de sof van Vista en de "geweldige gebruiksvriendelijkheid" van Windows 8, slaat Microsoft een versie nummer over omdat 10 echt een enorme verbetering moet zijn. Zouden ze de hete adem van Android en IOS in hun nek voelen?

150 jaar vrouw en werk zoals gezien door kunstenaars van 1865 tot 2015

/~nieuws/pics/vrenwerk.jpg

Museum Helmond heeft weer een mooie tentoonstelling in voorbereiding, van 3 februari tot 7 juni 2015 kunnen we kennis maken met de werkende vrouw gezien door de ogen van kunstenaars over een periode van 150 jaar. Zien we in dat tijdsbestek ook vooruitgang en een toenemende waardering?

Podium Witteman goed voor klasiek en pop?

/~nieuws/pics/podwitteman.jpg

In zijn eerste uitzending, ontving Paul Witteman gasten zoals pianist-componist Jan Willem Rozenboom en Guus Meeuwis. Rozenboom, het muzikale brein achter de liedjes van Guus Meeuwis, is ook klassiek pianist en heeft onlangs de Goldberg Variaties van J.S. Bach op cd opgenomen. Trompettist Eric Vloeimans met harpist Remy van Kesteren lieten horen dat behalve in de jazz ook klassiek instaat is tot improvisatie.

Laat huisafvalophaler Cure een steekje vallen?

/~nieuws/pics/cure5344.jpg

In de wijk Beauregard in Tongelre lijkt het daar wel op. Volgens de informatie brief en de geraadpleegde afvalkalender had gisteren 14 januari de groenbak geleegd moeten worden maar helaas niets van dit alles. Op de website van Cure was ook niets te vinden over deze omissie.

20 jaar DSE ook op facebook

/~nieuws/pics/dsefb20.jpg

Heb je ons al geliked op www.facebook.com/DigitaleStadEindhoven? Regelmatig krijgen we vol verbazing te horen dat men niet wist dat DSE nog bestond! Dus geef onze Facebook pagina ook door aan je vrienden en kennissen en help mee om ons regionaal ontmoetingsplatform beter bekend te maken. Kijk ook nog eens hoe Lau Kanen dat in het verleden deed.

Première van Arno Huibers nieuwste voorstelling "Konsjerto" op 24 en 25 januari 2015

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

In het gezelligste theatertje van Eindhoven beleeft clown Arno Huibers samen met Paul van der Heijden en Gerard Luijkenaar nieuwe avonturen. In een hilarische muzikale theatervoorstelling worstelen drie mannen zich door hun repertoire van Schubert tot Leoncavallo tot Bill Haley.
XML-feed