registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

zaterdag 9 mei Open Dag De Pimpernel

/~nieuws/pics/opdag.jpg

Planterij de Pimpernel in Aalst (Achtereindsestraat 1-b) houdt zaterdag 9 mei Open Dag. Van 10 tot 17 uur presenteert De Pimpernel zich met allerlei activiteiten. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van dit unieke regionale zorgbedrijf.

Lente! Onze weerman op de voorpagina van het ED

/~nieuws/pics/lenteED.jpg

Leuk, Gerrit onze weerstatisticus werd vandaag geciteerd in het Eindhovens Dagblad. Als je nog eens terug wilt lezen wat hij allemaal over Eindhoven en het weer weet te vertellen klik op http://www.dse.nl/blog/26588

(Webmail) inlog problemen met firefox bij DSE

Sinds 27 maart geeft Firefox inlog problemen. Inloggen op DSE gaat in eerste instantie goed maar zo gauw er op iets anders geklikt wordt is de verbinding met DSE weer verbroken. Probeer om je webmail te lezen eens het volgende: Klik op WebMail en vul dan pas je gegevens in vermoedelijk kun je dan wel je mail lezen.

10 en 11 april Parktheater Eindhoven Romeo & Julia

/~nieuws/pics/rjHaas.jpg

Het Zuidelijk Toneel presenteert een Shakespeare voorstelling voor en door de generatie twintigers en dertigers van nu. Deze liefdesklassieker van Shakespeare in regie van Lucas De Man is op 12 maart in première gegaan in Tilburg. Regisseur Lucas De Man (1982) brengt deze toneelklassieker naar zijn eigen generatie, de twintigers en dertigers van nu zonder daarbij afbreuk te doen aan het origineel.

26 maart KEK040! bijeenkomst van en voor Eindhovense kunstenaars

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

Alle Eindhovense kunstenaars jong en oud zijn uitgenodigd om de derde meeting van het Kunstenaars collectief bij te wonen die wordt gehouden op donderdag 26 maart a.s. in de rechtszaal van de Oude Rechtbank aan het Stratumseind in Eindhoven om 20.00 uur. Komen jullie ook?

Gemeente Eindhoven lanceert nieuwe ontwerpwedstrijd: Employager 1.0

/~nieuws/pics/ontwwedstr.jpg

Vandaag om 12.00 uur gaat de ontwerpwedstrijd Employager 1.0 van start. We dagen ontwerpers, denkers en doeners uit om te komen met nieuwe oplossingen - zoals apps, methodes, tools – om werk zo te organiseren dat meer mensen de kans krijgen om mee te doen.

De eenzamen uit Hasselt speelde "splinter"

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Een voorstelling die met recht absurd toneel (ook wel nouveau théâtre of anti-theater) genoemd mag worden en deed denken aan "wachten op Godot" van Samuel Beckett. Jordi Möllering en Jelle De Wit leefde zich geheel uit qua stem en fysiek. Wat door de zaal vol aandacht gevolgd werd.

"Splinter" bij Straffe madammen en makke mannen extra op zaterdag 7 maart

/~nieuws/pics/splinterza.jpg

Behalve aanstaande vrijdag wordt er nu ook op zaterdag opgetreden met "splinter". De Vlaamse theatergroep De Eenzamen uit Hasselt (B) herneemt de inmiddels goed gesmaakte en vooral absurde voorstelling: “Splinter”. Oorspronkelijk is het een voorstelling over een psychose. Gaandeweg is dat veranderd. Nu gaat het meer over iets anders, alhoewel je nog steeds moet denken aan een psychose.

Wegwerkzaamheden in Eindhoven aan rondweg en Tempellaan

Maandag 2 maart 2015 vanaf 09.00 uur start de gemeente met fase 4a van de onderhoudswerkzaamheden op de Hugo van der Goeslaan - Jeroen Boschlaan. Het gaat hierbij om de hoofdrijbaan Hugo van der Goeslaan - Jeroen Boschlaan richting de Geldropseweg (westzijde).

KEK! bijeenkomst van Eindhovense kunstenaars druk bezocht

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Een aantal Eindhovense kunstenaars vanuit de atelierroute en de kunstmarkt zijn gestart met het organiseren van een samenwerkingsvorm zoals de Culturele Raad uit 1949 die, naast het adviseren van B&W over subsidieverzoeken, de taak had het culturele leven in Eindhoven te bevorderen. Die raad maakte in 1962 plaats voor de Kunststichting Eindhoven die in 1988 weer werd opgeheven.

Bestaat "creative guide" Eindhoven nog?

/~nieuws/pics/crguide.jpg

Vreemd, we hadden een boekje waarin je bijna alle creatieven uit de regio kon terugvinden. Er was ook een website maar als je nu de link naar die site intikt kom je terecht op een site die kleding verkoopt. Nog vreemder wordt het als je bij de gemeente Eindhoven hier www.eindhoven.nl/artikelen/Markt-3.htm terecht komt. Dan vind je al scrollend deze tekst:

Impact Jam Zero zaterdag 28 februari 10:00 uur probleem oplossend samenwerken

/~nieuws/pics/wal28.jpg

We verwelkomen kunstenaars, ingenieurs, architecten, designers, marketeers, zieners, wetenschappers, artsen, developers, hackers, whizz kids, publicisten, componisten, avonturiers en dromers. Om samen tot oplossingen te komen.

Vervolg bijeenkomst van en voor Eindhovense kunstenaars

/~nieuws/pics/kek.jpg

Alle Eindhovense kunstenaars worden aanstaande donderdag uitgenodigd om het vervolg op de kick off meeting van het Kunstenaars collectief bij te wonen. Hoe gaan ze het platform voor het uitwisselen van ideeën en inspiratie vormgeven. Kunnen ze een plaats creeren waar we elkaar regelmatig kunnen ontmoeten en stimuleren. Vijftig kunstenaars waren er al de eerste keer op 29 januari. Komen jullie nu ook? KEK! mission statement:

Zaterdag 21 februari Privacy café in Eindhoven

/~nieuws/pics/privacyc.jpg

Op zaterdag van 14:00 – 17:00 vindt het tweede gratis Privacy Café in Eindhoven plaats, dit maal bij BALTAN in het NatLab, Kastanjelaan 500. Hoe kun je je persoonlijke gegevens beter beveiligen. Zie het als digitale zelfverdediging. Vrijwilligers van burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom en leden van MADspace staan je bij tijdens deze praktische cursus. De toegang is gratis. En neem vooral je eigen laptop, tablet of smartphone mee

vrijdag 6 maart Straffe madammen en makke mannen met "Splinter"

/~nieuws/pics/splinter.jpg

De Vlaamse theatergroep De Eenzamen uit Hasselt (B) herneemt de inmiddels goed gesmaakte en vooral absurde voorstelling: “Splinter”. Oorspronkelijk is het een voorstelling over een psychose. Gaandeweg is dat veranderd. Nu gaat het meer over iets anders, alhoewel je nog steeds moet denken aan een psychose.
XML-feed