registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

ICT route 2010. Onderweg van kenniswijk naar Brainport Eindhoven

Foto en collage: Rien Valk

Foto en collage: Rien Valk
Donderdag 7 juli startte ICT Route 2010. http://www.be-linked.nl/
Enkele uitspraken: Burgemeester Sakkers "goed dat we in alle openheid Phileas getest hebben". Kees Rovers (Close the Gap) "Straks kopen ze onze riolering ook nog op en moeten we nog betalen voor onze eigen str... nee nee, we zijn zelf als coöperatie eigenaar van ons netwerk..." Eric Goosens (Zylom) "wij maken spelletjes voor Sophie en Marie".

Boudewijn de Groot sluit zijn tour af in Eindhoven

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
Om hier maar weer eens wat tegenwicht te bieden tegen fijnstof, ruit en DVM. Het was een geweldige muziekale happening in de Stadsschouwburg zondagavond waar Boudewijn de Groot zijn tour door Nederland afsloot.

Het wagenspel een mooie Eindhovense traditie.

In 1947 begonnen en nog steeds springlevend. Ook dit jaar is er een nieuw wagenspel. Kijk voor meer informatie op http://arienstoneel.dse.nl/wagenspel.htm Wie heeft er nog herinneringen aan en foto's van het wagenspel en de andere activiteiten van het Eindhovens Vacantiecomité?

De bierkrattenbrug, zal hij het houden zonder ondersteuning?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
De eerste ondersteuningsbalken zijn verwijderd. Nog een nachtje slapen donderdag wordt er weer verder gewerkt. Zal hij het houden? Dan wordt het een nieuw wereld record. Universiteit Delft en Twente gingen TU/e voor. Een enkele bierkrat kan zo'n 6500 kilo dragen voordat het kratje bezwijkt. Bij 3000 kg treed er plastische vervorming op. Bij 5700 kg werden de nokken onder de krat in de krat gedrukt. De uiteindelijke bezwijklast.... 6500 kg! http://www.bierkrattenbrug.tk

De vis wordt duur betaald!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Ze zijn lekker, maar € 1,90 per stuk is toch wel wat veel van het goede. Ik kan me niet herinneren dat we in het gulden tijdperk ruim hfl 4,- betaalde voor een hollandse nieuwe. Zijn "onze" haringen nu een echte delicatesse geworden?

Bouwstenen van de natuur, welke bloem is dit?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Bouwstenen, architecten, inspiratie, zijn er nog Gaudi's onder ons?

Phishing. Vissen naar bankgegevens.

Komisch maar ook triest is het onderstaande deel van een e-mail die uit Amerika binnen kwam. Dit is een nogal doorzichtige poging om bankgegevens los te peuteren. Tenminste ik mag aannemen dat dat voor iedereen duidelijk was. De postbank zal nooit een e-mail sturen naar zijn klanten om de inlog gegevens op te vragen en zeker niet in het Engels! Een duidelijk geval van wat tegenwoordig ook wel Phishing wordt genoemd. (Phishing is oplichterij op internet) Naast virusen en spyware iets om rekening mee te houden.

De uitdaging! Starten DSE bewoners met verbetering van de Europese Grondwet?

Grondwettelijkverdrag, waar hebben we nu eigenlijk nee tegen gezegd?
 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Als je goed zoekt in de linker kolom op de site van http://www.grondweteuropa.nl/ kun je de Nederlandse en Europese Grondwet downloaden als interactief E-book. Je kunt ook op de nu volgende link

Expositie "Bont Gezelschap"

 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

"Bont Gezelschap" is de titel van de expositie in zorgcentrum Meare voor mensen met een verstandelijke handicap. Van 22 mei tot 11 september te zien op lokatie Eckartdal Bestuurlijk Centrum (kasteel)Nuenenseweg 1 5631 KB Eindhoven. Van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

De vorige exposities van de werkgroep toonden altijd werk van clienten in combinatie met werk van kunstenaars, met als doel intergratie te bewerkstelligen. In deze tentoonstelling hebben ze de intergratie letterlijk opgevat en aan kunstenaars en clienten gevraagd om een duo te vormen. Samen hebben zij een kunstwerk gemaakt, op een houten paneel van 80-110cm. Techniek, werkwijze en materiaalgebruik was aan de kunstenaars. Van iedere deelnemer aan het project is ook een persoonlijk werk te zien.

Buitenschilderdag Nuenen gezellige drukte met verf spuitbussen en penselen.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
De tweede editie van de Nunense buitenschilderdag was mede dankzij het mooie weer een groot succes.

Eric van Sauers liegt

 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
De omgekeerde wereld, in plaats van "Het dorp maakt gebruik van de culturele voorzieningen van de stad" is de "stad" nu naar het dorp geweest. :-) Gisterenavond in Nuenen in Het Klooster weer veel gelachen met Eric van Sauers. Daar zullen we vast nog veel van horen. Als je nog niets van hem kent, hier op de VARA variatee pagina

Lekker gegeten op Eindhoven culinair?

 Foto's in de collage: Karel Pesch

Foto's in de collage: Karel Pesch
Als je ook geweest bent laat ons hier dan eens meegenieten van je culinaire avonturen. Weet je nog niet hoe je moet plaatsen? Stuur dan een mailtje naar redactie apestaartje dse.nl Dan zullen we je te helpen met extra uitleg.

Kunstpassie, kenetische kunst in het Joe Mann Natuurtheater.

Gijs Kuilboer bezig met de voorbereidingen voor "Branding in Brabant".     Foto: Rien Valk

Gijs Kuilboer bezig met de voorbereidingen voor "Branding in Brabant". Foto: Rien Valk

Van 5 t/m 8 mei exposeren Helma kijpers-Kastelijn, Marloes Wagemakers, Sjef Mijman, Marijke Strijbosch, Gijs Kuilboer, Florence Husen, Remco Schultheiss, Pim Manders en Gerard van Opstal bewegende kunst in het Joe Mann natuurtheater in Best. Een mooie gelegenheid om kunst en natuur te combineren. Voor meer informatie kijk op www.cultuurpassie.nl

Communicatie met de snelheid van het licht?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Met de glasvezel in tongelre en hopelijk t.z.t. ook in de rest van Eindhoven, kunnen we straks gegevens oversturen met de snelheid van het licht.
Maar communiceren we eigenlijk nog wel? Hier op de homepage van DSE is het tamelijk stil. Met het vernieuwen van onze homepage hoopte we ook te bereiken dat er een levendige discussie zou onstaan over allerlei onderwerpen. Wat zou het leuk zijn als we op onze homepage regelmatig iets kunnen lezen over alles wat er in onze DSE-regio van (A)sten tot (Z) sorry Valkenswaard speelt. Als DSE-ers ons hier de kleine gebeurtenissen in hun stad of dorp laten meebeleven. De lanparty of het optreden van de plaatselijke rockband, kunstenaar, zangvereniging enz. hier aankondigen. Misschien kun je hier ook om oplossingen vragen voor een computer probleem waar je mee zit, wie weet heeft iemand bij jou uit de buurt de oplossing en wil je daarbij wel helpen. Dan wordt onze homepagina echt een ontmoetingsplatform.
Mocht je belangstelling hebben om de DSE redactie te komen versterken, stuur dan een mailtje naar
redactie apestaartje dse.nl. Om mee te kunnen doen is een account bij DSE wel noodzakelijk! Nog geen account? Vraag het dan hier aan: www.dse.nl/aanmelden/


/~nieuws/pics/sre-kaart.gif

Frits Philips 100! Museum 'Gloeilampenfabriekje anno 1891' viert ook feest

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

De afgelopen week werd er in het oude gloeilampenfabriekje aan Emmasingel nr.31 druk ingepakt. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Frits Philips is er een speciale serie kooldraad lampen vervaardigd met zijn portret getekend door Mat Rijnders. Op zaterdag 16 en zondag 17 April is het Museum 'Philips Gloeilampenfabriekje Anno 1891' van 11.00 uur tot 16.30 uur gratis toegangkelijk. Er start dan ieder half uur een rondleiding die ongeveer een uur duurt.
XML-feed