registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Je wordt ouder papa, maar je swingt nog als een trein!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Zaterdagavond 24 september waren ze er allemaal die "Gouwe Ouwe" uit Brabant. Armand, Trea Dobs, Anneke Grönloh, Arie Ribbens, Ria Valk en Peter Koelewijn. Ondersteund door het orkest Nightshift met Harrie van Hoof als gast achter de piano. Ze werden vooraf gegaan door The Savoy Jazzmen. Het was een druk bezochte happening. Waar uit volle borst werd meegezongen, het publiek had aan een half woord genoeg. Meer foto's? Klik dan op fotoalbum. Overigens, al gestemd op onze bijdragen? Wel even inloggen!

Herfst

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
In deze tijd van het jaar kun je mooie opnames maken. Vooral als je vroeg opstaat, en de ochtendnevel de wereld nog verzacht. Nog leuke plekken gefotografeerd in je eigen omgeving? Laat ons hier dan ook eens meegenieten. En vergeet niet te stemmen op de bijdragen! Stem mee op DSE!

Zoekplaatje 2

Foto:Rien Valk zoekplaatje

Foto:Rien Valk zoekplaatje
In deze tijd zal dit hulpmiddel wel meer gebruikt worden. Ik ben benieuwd of iemand weet wat het is.

Bevrijdingstocht een duidelijk signaal voor 18 september!

Cor Sprengers spreekt de deelnemers toe Foto:Rien Valk

Cor Sprengers spreekt de deelnemers toe Foto:Rien Valk

Velen hadden gehoor gegeven aan de oproep van Cor Sprengers. Onder de deelnemers bevonden zich onder andere oud burgemeester Welschen en zijn echtgenote en leden van de stadspartij. Na het leggen van bloemen werd het Wilhelmus gezongen waarna Burgemeester Sakkers de deelnemers ontving in het stadhuis. Daar beloofde hij de 18e september weer in ere te herstellen. Toch jammer eigenlijk dat dit jaar onze eindhovense traditie verstoord is. Hoe zou het toch komen dat onze bestuurders zo weinig voeling hebben met wat er in de gemeenschap leeft?
Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
******* Voor meer foto's klik op verder lezen
*******

Dahliashow van 60 jarige club Sint Martinus

 Foto Rien Valk

Foto Rien Valk
De jaarlijkse show van Dahliaclub Sint Martinus zag er weer goed uit. De in 1935 opgerichte vereniging bestaat dit jaar 60 jaar. Op zondag 2 oktober is er een open dag van 11.00 tot 16.00 uur in de dahliatuin aan de Loostraat in Eindhoven.

Eindhoven viert zijn bevrijding. Verzamelen om 18.00 uur.

collage Rien Valk

collage Rien Valk
Op initiatief van Eindhovenaar Cor Sprengers vindt op zondag een bevrijdingstocht plaats naar het bevrijdingsmonument op het Stadhuisplein in Eindhoven, als een protest tegen het besluit van de stichting 18 September en de gemeente om de bevrijdingsherdenking dit jaar te vervroegen naar zaterdag 17 september. Van de DSE stemmers is ruim 80 procent het met hem eens.

Nieuwe graffiti in ons openluchtmuseum

 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Het verkeer raast eraan voorbij maar lopend of op de fiets kun je gratis ons openlucht museum in de berenkuil bezoeken. Soms vervreemdend maar het is altijd weer een verrassing te zien wat er nu weer voor pieces gemaakt zijn. En geloof me er is heel wat werk te zien wat in een museum niet zou misstaan.

Waterspektakel Treibgut in de vijver van de High Tech Campus

Foto Rien Valk

Foto Rien Valk
Gezien zondag 4 september: http://www.watertheater.nl/ Mooi uitgelichte feeërieke beelden, grote gebaren, kreten, stille pantomime, bijzondere effecten en water, massa's spuitend water. Veel ruimte overlatend voor een eigen interpretatie.

Luciferdoosjes als archief?

Gijs Kuilboer: intimiteiten, gewoon, symbool-drager

Gijs Kuilboer: intimiteiten, gewoon, symbool-drager
Kunstenaars bedenken soms wel heel bijzondere dingen. Ooit gehoord van een archief op luciferdoosjes? Nee? Kijk dan maar eens op de DSE site van Gijs Kuilboer: www.gijskuilboer.dse.nl daar laat Gijs ieder week een nieuw doosje zien.

De oplossing!

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
De closeup van "de groeten uit de drome" is inderdaad een pad. Weet er nog iemand welke soort dit is?

Groeten uit de Drôme.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Iemand een idee welk dier dit is? De oplossing volgt later. :-)

Groeten uit Dijon.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

De Stad van de Ducs de Bourgogne. Dijon heeft een mooi middeleeuws centrum en is absoluut een bezoek waard. Zeker voor de wijn liefhebbers valt er heel wat in de omgeving te proeven.

Groeten uit Clervaux.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

"The family Of Man", de grootste fotografische tentoonstelling ooit gerealiseerd viert zijn vijftigste verjaardag.

In de jaren 50 en 60 trok deze toen reizende tentoonstelling meer dan negen miljoen bezoekers. Het is nog immer de moeite waard om de selectie uit 10.000 foto's die Edward J. Steichen in 1955 maakte voor het Museum of Moderne Art in New York in het Chateau de Clervaux te bezoeken.

Komkommertijd?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Het is komkommmertijd op onze homepage, toch?
Daarom stel ik voor om aan DSE de groeten te doen vanuit je vakantieadres, of voor diegene die thuis zijn gebleven doe de groeten uit je woonplaats graag met een foto erbij van een markant plekje uit die omgeving. Er zullen in de DSE regio vast wel onderwerpen te vinden zijn. Ze

Wagenspel moet blijven!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
De Gemeente Eindhoven is voornemens volgend jaar de subsidie voor het wagenspel niet meer te verlenen. Als je het publiek gisteren gezien had dan was het meteen duidelijk dat je een traditie die in 1947 begonnen is niet zo maar moet laten vallen. Jong en oud hadden veel plezier samen met de spelers van Het Ariens Toneel.
XML-feed