registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Hoe kijken journalisten aan tegen de wereld, hun werk en hun collega’s?

/~nieuws/pics/DeWaakhhztFotoMJ.jpg

De waakhonden, een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel op 14, 15 en 16 oktober in het Parktheater over de werking van het van het regionale dagblad. Na een succesvolle tournee langs de Brabantse theaters weer terug in Eindhoven. Daarmee is de cirkel rond, want Eindhoven is ook de stad waar het allemaal begon.

Zijn ze er nog mensen als Nelson Mandela?

/~nieuws/pics/banelson.jpg

Mandela kennen we allemaal. Maar ooit was hij een onbekende Nelson die zich onvermoeibaar inzette voor zijn idealen. Hoe zal de toekomst eruitzien als er overal ter wereld nieuwe Nelsons opstaan? Wij zoeken idealisten met daadkracht! Ben jij een Nelson of ken jij een Nelson? Meld deze dan nu aan en win de Nelson Award Eindhoven!

G1000 een enthousiast begin in het Evoluon voor 28 mei 2016

Foto Rien Valk

Foto Rien Valk

Afgelopen vrijdag is er in het Evoluon een begin gemaakt met de voorbereidingen om 1000 willekeurig gekozen Eindhovense kiesgerechtigden te laten brainstormen over wat ze belangrijk vinden voor hun stad en wijk. De G1000 een nieuwe vorm van democratie.

Ook naar ameezing Eindhoven geweest?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Weer een geweldige happening. Jammer dat de balans tussen de band - die prima speelde - en de zangers wat teveel richting de band ging en de zangers wat naar de achtergrond drukte. Het bleef gelukkig droog op een paar kleine spatjes na anders zouden we die vertrouwde reuzenparaplu toch gemist hebben. Of die disco stellage nu echt een verbetering ten opzichte van die knusse paraplu was? Jullie mogen het zeggen.

Gaan we vrijdag weer lekker meezingen?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Vrijdag 25 september gaat 'Ameezing Eindhoven' weer van start. Gezellig om dat mee te maken en uit volle borst mee te zingen. Hier ameezing 2008 en 2009 zijn om de sfeer te proeven nog wat foto's uit het verleden te vinden.

G1000 een nieuwe vorm van democratie nu ook in Eindhoven?

/~nieuws/pics/g1000ehv.jpg

Lancering van de G1000 - EindhovenTop op 25 september van 14:00u. tot 18:00u. in het Evoluon. Een prima uit België afkomstig initiatief om bewoners meer bij hun stad te betrekken. Nederlandse steden o.a. Amersfoort, Groningen en Amsterdam gingen ons al voor! Je zou het ook kunnen zien als een vorm van "The wisdom of the crowd" Niet langer aan de zijkant toekijken maar stappen zetten om zelf actief te zijn. DSE help hier zo nodig graag aan mee met zijn gratis faciliteiten

Donderdagavond 27 augustus Meeting KEK-040!

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

Eindhovense kunstenaars komen weer bijeen in de Oude Rechtbank aan het Stratumseind 23 in Eindhoven. Na de bijeenkomst is er tijd voor een borrel in het Kunstcafé. Aanvang 20.00 uur.

Technisch en creatief Eindhoven presenteert zich op de maker faire

/~nieuws/pics/minimfair.jpg

In de oude hallen van Van der Meulen Ansems kun je kennismaken met creatieve technische ideeën en oplossingen die de Eindhovense en andere wishkids bedacht hebben. De moeite van een bezoek waard lijkt me.

Doorzien wij de phishingberichten?

/~nieuws/pics/bankbel.jpg

Het lijkt er op dat er nog steeds mensen zijn die niet in de gaten hebben dat er valse e-mail berichten worden rondgestuurd die je willen verleiden tot het afgeven van je codes of zoals het laatste voorbeeld hieronder tot een betaling zogenaamd aan de belastingdienst. Als er echt niemand in zou trappen zouden deze spam/phising berichten niet steeds rond gestuurd worden helaas.

Facebook onmisbaar?

Vandaag ontving ik een berichtje wat misschien bij meer mensen bekend is maar ik wil het jullie niet onthouden, misschien het overdenken waard?

Is dit de oplossing voor onze DSE - Apple mailproblemen?

Here’s a consideration for your SSL issue on port 993 at mail.dse.nl
In the recent update in iOS 8.4, Apple has changed the SSL/TLS encryption level requirements, thus preventing ‘middle man attacks” by disabling use of lower, former USA export-graded, encryption levels This is still an issue for servers until they are updated.

DSE mail problemen met Apple iOS 8.4 op Ipad en Iphone

iPhone en iPad ondervinden na een update naar iOS 8.4 mailproblemen bij DSE. De Apple gebruikers krijgen dit bericht te zien:
“E-mail ophalen mislukt. De e-mailserver “mail.dse.nl” reageert niet. Controleer of u de juiste accountinfo hebt ingevoerd in de e-mailinstellingen”. Zonder SSL op poort 143, werkt het nog wel. We weten nog niet waar dat aan ligt, er wordt aan gewerkt. Mocht er iemand een oplossing kennen deel hem dan met ons.

19 juni 'De Grote Verdwijntruc' bij straffe madammen en makkemannen

/~nieuws/pics/dgvtruc.jpg

Literair programma in samenwerking met De Vorlesebühne (uit Utrecht) Een avond met Joke van Leeuwen, Anna Vercammen, Sylvia Hubers, Jürgen Smit, Bernhard Christiansen. muziek: Natalie Ingwersen
De Vorlesebühne is een maandelijks podium van wisselende schrijvers en muzikanten, die rondom een thema kort vreemd proza schrijven en voordragen. Van ontroerend en literair tot absurdistisch. Meestal op locatie in Utrecht, nu een keer in Eindhoven. Een niet te missen belevenis.

13 juni "Wat zie jij"

/~nieuws/pics/watziejij.jpg

Op zaterdag 13 juni om 15 uur opent in de Kruisruimte te Eindhoven de expositie “Wat zie jij?” Een expositie die tot stand is gekomen door een verbinding van kunstenaars van Eindhoven tot Groningen. Zij presenteren werk dat heel divers is van aard, net als de kunstenaars.

Inlog probleem Firefox opgelost

Zoals jullie misschien gemerkt hebben is het probleem opgelost. Bedankt Joost voor het debuggen! Het was nog niet zo simpel heb ik begrepen.
XML-feed