registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Diploma-uitreiking in onze digitale zusterstad Gedaref

Help mee bij DSE! Er zijn nog meer computers nodig!
diploma-uitreiking Foto: Agnes Ovington

diploma-uitreiking Foto: Agnes Ovington
Maar de 30 op initiatief van DSE verzamelde gebruikte computers van TNO Eindhoven verzonden met hulp van de Gemeente Eindhoven, ICT winkel en Paradigit hebben goed dienst gedaan!

Onze DSE RegioLinks krijgen een nieuwe interface, gebruik je ze regelmatig als je iets zoekt in onze regio?

Stem mee op DSE. Laat je stem horen via de poll die nu opzij op onze homepage staat, en blijf stemmen op de nieuwe bijdragen!

De verborgen pareltjes van DSE

/~nieuws/pics/rboog.jpg


Voor de liefhebbers van langeafstands wandelingen heeft onze bewoner Carol Bastings een mooie site met veel foto's over zijn wandelervaringen met de GR5. De foto die hier boven staat deed in 2004 mee aan een wedstrijd bij het ANP zie ook hier op het oude regio nieuws. Diegene die nieuwsgierig is naar het leven in Japan kan eens rondkijken op het weblog van onze bewoner Guus Veldhuis.

Wie geeft het laatste duwtje?

Er staan nu 7 bijdragen in de wachtrij. Wie stemt ze naar de homepage of stemt ze weg?

Dutch Design week 2005, Lennart Vissers wint E.D. publieksprijs met Shopcycle.

Paul Kokke reikt de prijs uit.  Foto:Rien Valk

Paul Kokke reikt de prijs uit. Foto:Rien Valk
Het ontwerp van Lennart is naar mijn mening een echte bijdrage aan een schoner milieu. Ook de Hartstichting kan blij zijn met zijn idee. Het brengt mensen ertoe om meer te bewegen en de auto thuis te laten en fietsend naar de supermarkt te gaan.

Design week 2005, Hoofdgebouw TU/e.

Hocus Pokus User Focus en Nederlandse textiel
Foto:Rien valk

Foto:Rien valk
Enkele resultaten uit de keuken van de TU/e studenten Industrial design.
Wrijf over de draden om het licht te verplaatsen.

Dutch Design week 2005, nieuwe banken in Eindhoven en de regio?

Worden dit onze nieuwe banken?  Foto:Rien Valk

Worden dit onze nieuwe banken? Foto:Rien Valk
Wethouder en burgemeester Sakkers waren heel enthousiast over het ontwerp van Dennis Meulenbroeks, Maarten Hendriks en Rik Runge. Het is dan ook echt een vet ontwerp en nodigd uit om er op te gaan zitten.

Al gestemd op de nieuwe bijdragen?

Als je bent ingelogd stem dan ook ff op de bijdragen die in de wachtrij staan.

Project Gedaref, onze eindhovense zusterstad in Sudan vraagt om meer gebruikte computers.

Een taxi standplaats in Sudan. Foto:gemeente Eindhoven.

Een taxi standplaats in Sudan. Foto:gemeente Eindhoven.
Begin dit jaar zijn op initiatief van DSE 30 gebruikte computers geschonken door TNO Eindhoven met de hulp van de ICT winkel en Paradigit in een container van de gemeente Eindhoven verzonden naar Gedaref in Sudan. Ben Waumans, onze DSE voorzitter schreef ons over de stand van zaken het volgende:

Doe mee op DSE!

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
Het lijkt me de moeite waard als onze bewoners een kort verslagje van de Eindhovense marathon op onze homepage zouden plaatsen liefst met een of meerdere foto's van bijvoorbeeld de doorkomst in je eigen wijk. Kortom doe mee op DSE!

Digitale beeldbewerking? Google Picasa!

/~nieuws/pics/picasa.gif


Geïnspireerd door het Eindhovensdagblad van 3 oktober ben ik eens gaan kijken op Google Picasa. Photoshop en Irfanview zijn voor mij de meest gebruikte programma's voor het bewerken van beelden. Maar ik geloof dat Picasa een geweldig programma is voor de beginnende digitale fotograaf en fotografe. Het ordenen en de standaard bewerkingen zijn echt een fluitje van een cent.

Dahliaclub St. Martinus hield open dag.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
St.Martinus bestaat dit jaar 60 jaar. Het enige wat aan dit jubileum ontbreekt is aanwas van jongere leden. Dus als u zin en tijd hebt meld u aan bij het clubhuis in de Loostraat! Dahlia's zijn mooie bloemen om te zien, ze worden niet voor niets zo vaak gebruikt bij de diverse bloemen corso's. De bezoekers van de opendag kregen dan ook allemaal een mooie bos bloemen mee naar huis.

Istanboel Eindhoven in het Van Abbemuseum geopend.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
Charles Esche opende vanmiddag de tentoonstelling Istanboel Eindhoven. In de bijbehorende folder staat onder andere dit te lezen "De tentoonstelling ziet het als haar doel zich voor Eindhoven en een andere, ver verwijderde maar belangrijke stad open te stellen. Zij wil ruimte bieden aan alle genoegens van zien, overdenken en beschouwen die een museum mogelijk maakt."

Verloren "snailmail" of hoe betrouwbaar is de post?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

We wandelde door de Bochten, het bos achter de Eindhovense waterzuivering. In een greppel tegenover het schietterein van gilde St. Martinus lag een doos vol met wat op het eerste gezicht reclamedrukwerk leek. Maar als zoon van een "brievendraoger" zoals mijn vader in 1946 bij het begin van zijn postcarrière wel werd genoemd zag ik er wat beter kijkend toch iets vreemds aan. Een briefkaart uit italië en andere post hoort niet in een bos te liggen. Om kort te gaan dit was duidelijk onbestelde post van Sandd de concurent van TGPpost.

Je wordt ouder papa, maar je swingt nog als een trein!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Zaterdagavond 24 september waren ze er allemaal die "Gouwe Ouwe" uit Brabant. Armand, Trea Dobs, Anneke Grönloh, Arie Ribbens, Ria Valk en Peter Koelewijn. Ondersteund door het orkest Nightshift met Harrie van Hoof als gast achter de piano. Ze werden vooraf gegaan door The Savoy Jazzmen. Het was een druk bezochte happening. Waar uit volle borst werd meegezongen, het publiek had aan een half woord genoeg. Meer foto's? Klik dan op fotoalbum. Overigens, al gestemd op onze bijdragen? Wel even inloggen!
XML-feed