registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Speelpark de Splinter met simpele middelen heel veel plezier

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
In het Henri Dunantpark kwamen we deze waterglijbaan tegen. Een initiatief van Speelpark de splinter.

De Gedaref website

Onze digitale zusterstad heeft inmiddels ook een eigen website. Het meeste is daar voor ons niet leesbaar. Maar de volgende link levert wel wat leesbaars op:
http://www.gedaref.com/index.php?option=com_content&task=view&id=96&Itemid=77
Het is duidelijk te merken dat ze ons dankbaar zijn voor al die computers en onze hulp!

Open podium "Edit" in het klokgebouw voor herhaling vatbaar.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Edit was een bijzonder initatief zowel voor bezoekers als kunstenaars en muzikanten. Het lijkt erop dat het klokgebouw op strijp-1 een belangrijk cultureel ontmoetingspunt aan het worden is.

Stilte voor de storm, de oranje gekte.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Het is nu stil op straat de "nieuwste ideeën" hangen aan de oranje vlaggenlijn. De eerste 3 punten hebben we inmiddels binnen

"Wagenhoven", het Wagenspel 2006 komt eraan!

Foto:Rien valk

Foto:Rien valk
Een traditie nog uit de tijd (1947) van het Eindhovens Vacantiecomité gaat gelukkig door dit jaar. Voor diegenen die in onze eerdere poll aangaven nog nooit gehoord te hebben van het Eindhovense wagenspel, is er nu dus weer een nieuwe kans om er kennis mee te maken!
Tryouts 11 juni en 24 juni in Tongelre en Woensel. Wie kent er nog mooie verhalen uit het rijke verleden van ons wagenspel?

De kleinste overdekte brug ter wereld geopend.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
Bij het van Abbe Museum is vandaag tijdens het museum weekend de kleinste overdekte brug ter wereld geopend . Ik ben benieuwd welke naam de regio aan de brug zal geven. De zuurstok?

Waterschap de Dommel, stemmen over je eigen salaris?

Zie ook onze Poll. Vandaag wordt er gestemd over de salarisverhogingen van het dagelijksbestuur. Yvonne van Sebille verzamelde voor ons enige achtergrond informatie die je hier als word.doc kunt nalezen. Daarin heeft ondere andere prof. Dr. Ir. Frans W. Sluijter het over: "een zeker idealisme en een manco in de regelgeving dat de leden van het dagelijks bestuur over iets waar zij een zo in het oog springend eigenbelang bij hebben, stemrecht hebben".
Yvonne schrijft daar zelf het volgende over: Het relaas van Frans Sluijter verwoordt helemaal mijn mening ten aanzien van de voorgestelde verhoging van de vergoeding van de leden van het dagelijks bestuur.

Nieuwe DSE RegioLinks live!

/~nieuws/pics/regioL.jpg


DSE RegioLinks voor en door onze gebruikers!
Onze nieuwe regiolinks zijn live! Klik op de tab boven in onze balk en kijk of jouw link er ook al bij staat. Zijn er nog links die je mist? Meld ze dan aan!

Wat is er misgegaan bij het ophalen van het oud papier in tongelre?

Foto en collage Rien Valk

Foto en collage Rien Valk
Scoutinggroep St. Frans, officieel Stichting Scouting Oud Tongelre, haalt maandelijks het oud papier op. Dat gebeurde iedere eerste zaterdag van de maand. Mede dankzij de inkomsten van dat papier ophalen kan de scouting groep regelmatig wat extra's organiseren. Kennelijk is er niet geweldig gecommuniceerd tussen de gemeente en de scoutinggroep getuige de grote hoeveelheid papier die nu op zondag nog buiten staat.

Wordt het dan toch nog lente?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Het leek erop dat het nooit meer lente zou worden maar de gemeentelijke krokussen bij de karpendonkse plas laten zich gelukkig niet tegenhouden. Ook al lentebloesem vast gelegd? Laat ons dan hier ook eens meegenieten.

Ook al langs het eindhovense ijzeren gordijn gelopen?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
Het 18 septemberplein wordt vernieuwd. Als je vanuit het station de binnenstad in gaat loop je tegen een ijzeren gordijn aan waar tussen je het centrum in kunt lopen. Het lijkt er op dat je niet meer mag zien dat er wordt gewerkt als je al die schermen ziet. Vind je die ondoorzichtige afscheiding ook zo mooi of zou je liever een afscheiding van fijn gaas zien waar je doorheen kunt kijken?

Carnaval of wintersport, waar blijven de beelden?

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk
Het is tamelijk rustig op onze homepage. Jammer eigenlijk dat er hier niets te zien is van het carnaval in onze regio. Nu kan ik me wel indenken dat de echte carnavalisten geen tijd hebben om iets op onze homepage te plaatsen, die zijn te druk met hossen en feesten. Maar ik kan me niet voorstellen dat er echt niemand is die een paar leuke plaatjes gemaakt heeft van de optochten of andere carnavals aktiviteiten in onze regio.

Loesje opnieuw aktief in Eindhoven?

/~nieuws/pics/loesje-ehv.jpg


Zoals je sinds kort rechts op onze homepage kunt zien, komen dankzij het idee van Wim en de techniek van Ron de websites die bij ons een plaatsje gevonden hebben als een diashow voorbij. Een van de leuke sites is die van Loesje. Zo te zien is het daar de laatste tijd wat stil helaas. Is Loesje nog aktief in Eindhoven?

De verkiezingscampagnes zijn begonnen

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
De stadspartij heeft de werkplaats van kunstenaar Gijs Kuilboer geconfisqueerd. Op de bovenstaande foto zijn de vrouwen hard aan het werk om de verkiezingsborden op tijd klaar te krijgen. Vreemd eigenlijk dat er hier geen mannen bij zijn. Zouden die straks de borden gaan plaatsen?

IJspret ondanks fijnstof en andere problemen

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
Het was zondagmiddag ideaal weer om de schaatsen uit het vet te halen en de vennen en plassen in de regio op te zoeken. Op het Kannunikensven in stratum was het in elk geval aardig druk.
XML-feed