registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Hoera, DSE bewoners hebben geholpen!

Is er iemand van onze DSE bewoners die een oplossing weet?
Dankzij Rod en zijn advies mobiele telefonie "goeroe" Pascal, te raadplegen is het hierna volgende probleem opgelost.

Het brabantse witte goud

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Asperges, ze zijn er weer en veel vroeger als normaal. Het record warme weer heeft daar flink aan meegeholpen. Hier in onze regio zullen veel asperge liefhebbers hun eigen "geheime" adresjes hebben, lekker vers zo van het land bij de boer. Mijn leverancier vertelde me dat het steken bijna niet bij te houden was zo hard groeiden ze. Maar gelukkig was het nu wat minder omdat de nachten weer kouder zijn.

Graffiteurs in de berenkuil eren hun overleden kunstbroeder

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Regelmatig wandel ik door ons "openlucht museum de berenkuil" Het blijft leuk om de vernieuwingen te bekijken. Nu is er tussen al die opgewekte pieces een te zien die tot nadenken stemt.

Idee voor een kunstzinnige zondagmiddag?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

BEELD & TUIN DUIZEL Door de vroege Lente nu op zijn mooist?
In 1985 is Wim Huijbregts begonnen de tuin van ruim een hectare vorm te geven. Sinds 1995 vormt het werk van Marja van Riel en Wim samen Beeld & Tuin in Duizel. Meer dan honderd beelden in brons en steen worden geëxposeerd in een schitterende omgeving. Beeld & Tuin is van 12 mei t/m 22 juli 2007 op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur open. Verder het hele jaar op afspraak. St. Janstraat 68 - 5525 BK Duizel - Tel: 0497-512025. Toegang € 2,50 p.p

Virtueel in de natuur?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Vooruitlopend op de herinrichting van Groendomein het wasven is de site www.virtueelwasven.nl online gezet waar je kunt rondwandelen en chatten met andere aanwezige internetters. Op dit moment rijdt er al een spookkoets rond en zwermen bijen rond hun korf. Als je goed zoekt kun je nog wat meer vinden!

Eindhoven "timmert" aan de weg?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Aan de kanaaldijk noord in Eindhoven is het stukje eenrichtingsweg tussen de oude hefbrug en het bedrijventerrein heringericht. Het lijkt er op dat hier gedacht is aan een toeristische sightseeing toer om de nederlandse woningen van nabij te kunnen bekijken zo dicht ligt de weg tegen de appartementen aan. Van de fietsers wordt verwacht dat ze richting hefbrug bijna op het einde oversteken via de verkeersdrempel naar het korte stukje fietspad. Dit zou nu een mooie gelegenheid zijn geweest om de ideen van verkeersdeskundige Hans Monderman in de praktijk te brengen.

Eindhoven bouwt

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Nagenoeg in de binnenstad tegenover het centrum voor de kunsten is een appartementen complex verrezen. De bouwmeesters moeten geïnspireerd zijn door de oude Italiaanse en Franse binnensteden. Ze zijn er vast vanuit gegaan dat het in de komende jaren nog heel warm zal worden zo schaduwrijk en gezellig knus staat alles dicht bijeen.

De paashaas al gespot?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Hierboven laat hij de kinderen zien wat een paashaas allemaal moet kunnen om eieren te verstoppen. Wie herinnert zich nog de zoektocht naar eieren in het Philips de Jong wandelpark op tweede paasdag?

Bevorderen verkeersdrempels de eigen verantwoordelijkheid?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Los van milieuvervuiling door een veelvoud aan verkeersdrempels zoals in het Eindhovens Dagblad dd 7-4-07 te lezen was kun je ook de vraag stellen of al die drempels bijdragen aan de eigen verantwoordelijkheid van de verkeersdeelnemers. Als we steeds "bij de hand worden genomen" of worden gedwongen dingen te doen neemt daarmee de eigen verantwoordelijkheid af. Als je in een woonwijk rijdt moet je rekening houden met spelende kinderen en andere voetgangers. Nog een extra drempel erbij kan zelfs contra productief werken omdat daarmee ook de frustratie en agressie kunnen toenemen en nog eens flink op het gaspedaal wordt gedrukt tussen de drempels in. Het is tijd om de medeverantwoordelijkheid te nemen voor de omgeving waarin je rijdt en leeft. In Drachten (gemeente Smallingerland) zijn ze daar al ver mee. Overigens een discussie over verkeersdrempels in Blixembosch staat in de wachtrij. Laat via stemmen op bijdragen weten of je die op onze homepage wilt zien.

DSE gebruikersbijeenkomst een succes!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Peter Kentie bracht ons heel plezierig op de hoogte van de laatste stand van zaken. We zouden hier graag veel reacties van de bezoekers van de bijeenkomst willen lezen. Dat waren er genoeg zoals je hieronder kunt zien!

Carnaval.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Het Eindhovense carnaval is weer in alle hevigheid losgebarsten. Het was flink druk tijdens de optocht dat was niet in de laatste plaats aan het weer te danken.

Tijd, plaats en programma DSE gebruikersbijeenkomst.Of we nog plaats hadden? Nee dus! Lees hieronder de update van Eric.

Internet 37500 keer sneller?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Internationaal onderzoeksteam doorbreekt magisch plafond voor sneller internet. Onderzoekers van de universiteit van Leuven hebben samen met collega's uit China en de VS een doorbraak bereikt.

Kan ICT een bijdrage leveren in ontwikkelingslanden?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Woensdag 14 maart om 1400 uur zal in de raadszaal van het stadhuis in Eindhoven de heer Jac. Stienen directeur van het IICD het International Institute for Communication and Development een presentatie geven over het IICD en zijn activiteiten.

Wij nodigen U van harte uit bij deze presentatie aanwezig te zijn.

Ook uitleg foto's bewerken op de DSE gebruikersbijeenkomst van 22 februari?

Voor en na de aanpassing. Foto: Rien Valk

Voor en na de aanpassing. Foto: Rien Valk

Nadat Peter Kentie ons meegenomen heeft door de geschiedenis naar de toekomst van web en webdesign en ons de laatste tips heeft gegeven is er gelegenheid om vragen te stellen en bij te praten met de DSE vrijwilligers. Als er voldoende belangstelling voor is zal ik wat vertellen over beeldbewerking en het aanpassen van foto's voor eigen gebruik en/of het plaatsen op onze homepage. We gebruiken dan het gratis programma irfanview om te laten zien wat er mogelijk is. Als je met irfanview een beetje uit de voeten kunt, wordt het gebruik van andere programma's zoals Photoshop, Photoshop Elements of Paint Shop Pro ook iets makkelijker om mee te beginnen. Het opvoeren van de kleurverzadiging in bovenstaande foto kan in al die programma's. Of ik me hiervoor ga voorbereiden hangt af van jullie reacties! Dus plaats er hieronder een!
XML-feed