registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Mail dataverkeer bij DSE nu nog veiliger

rechts de nieuwe waarschuwing voor 'spionage' plaatjes in WebMail

rechts de nieuwe waarschuwing voor 'spionage' plaatjes in WebMail

Onze IT vrijwilligers hebben nu ingesteld dat al het verkeer met DSE tijdens webmail automatisch via https gebeurt. Dat hoeft dus nu niet meer apart handmatig aangepast te worden in de adresregel. Vooral fijn voor diegene die buitenshuis of op vakantie zonder na te denken draadloze open netwerken gebruiken!

Wint Eindhoven €950.000 als meest innovatieve stad?

/~nieuws/pics/ehvinovatie.jpg

Op 8 april weet Eindhoven of zij zich in 2016 de Europese hoofdstad van innovatie mag noemen. Eindhoven is, net als de andere 8 finalisten (waaronder Berlijn, Milaan en Parijs), geselecteerd voor de finaleronde van de Europese wedstrijd met haar bidbook ‘Enlightening Tomorrow’s Society’. Op maandag 25 januari vinden de persoonlijke presentaties plaats voor de jury van de European Capital of Innovation Award (iCapital) in Brussel.

G1000EindhovenTop een droom wordt werkelijkheid?

/~nieuws/pics/experiment3971.jpg

Ze, de www.g1000eindhoven.nl initiatiefnemers dromen van een verbeterde vorm van democratie, maar als ze het bij dromen laten veranderd er niks, toch? Vandaar dat de G1000Eindhoven op 28 mei in het beursgebouw 600 uitgelote inwoners, 100 werkgever, 100 vrijdenkers/kunstenaars, 50 ambtenaren, 50 politici en 100 secretarissen bij elkaar wil brengen om de droom werkelijkheid te laten worden. Niet in een discussie om gelijk te krijgen maar in overleg en het uitwisselen van meningen en ideeën om op die manier samen helder te krijgen wat we voor Eindhoven nu en in de toekomst belangrijk vinden. Waarbij het uiteindelijk meer moet worden dan een keer in de vier jaar kiezen. Hoe?

Tip, naar het MAS in Antwerpen

foto:Rien Valk

foto:Rien Valk

Nu eens een keer niet naar de vogeltjesmarkt maar naar het museum aan de stroom een relatief nieuw museum in het haven gebied van Antwerpen in een bijzondere omgeving die je in het museum al rondwandelend kunt bekijken via de trappenhuizen uitmondend op de 10de verdieping met uitzicht rondom.

Wenen en Friedensreich Hundertwasser

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

Wenen stad van de Habsburgers, de Musikverein, het nieuwjaarsconcert, de paleizen en Sissi. We zijn er geweest maar wat me nog het meeste is bijgebleven is de kennismaking met Hundertwasser, zijn schilderijen, de gebouwen en zijn ideeën over wonen. De moeite waard om op een regenachtig weekend wat langer achter de computer blijven zitten en op internet eens rond te kijken en te lezen over zijn kunst en gedachten over wonen en de menselijke maat.

Gelukkig nieuwjaar

/~nieuws/pics/gnieuwj16.jpg

Prettige kerstdagen

/~nieuws/pics/kerst15.jpg

Peter Kentie had alle aandacht.

/~nieuws/pics/pkentie5465.jpg

Peter had een aandachtig gehoor tijdens zijn presentatie over hoe internet en sociale media ingezet kunnen worden voor de promotie van Eindhoven. Als je al niet van je stad hield dan zou je hierna helemaal voor Eindhoven gevallen zijn. We hadden dan wel weinig mooie oude gebouwen maar in Eindhoven was altijd wel iets nieuws of verrassends te zien.

G1000 een nieuwe vorm van democratie ook in Eindhoven op 28 mei 2016?

/~nieuws/pics/g1000ehv249h.jpg

Als de droom van de initiatiefnemers uit komt wel! Zij willen het initiatief nemen om de democratie te vernieuwen door de verbinding tussen de inwoners en hun stadsbestuur op een nieuwe manier tot stand te brengen. Inmiddels zijn ze gestart met de werkgroepen Communicatie, Middelen, Vrijwilligers, Programma en Selectie om dat waar te maken.

Musical "Wonderland" van oud Einhovenaar Theo Hoek ook naar Eindhoven?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Gezien in de Schalm in Veldhoven. Een schitterend tijdsbeeld gebaseerd op het leven van Theo Hoek. Theo geboren en opgegroeid in Eindhoven in een typisch Philips gezin, heeft van jongs af aan belangstelling voor muziek. Een eigen gitaar voor Theo op elfjarige leeftijd kostte aardig wat moeite gezien de financiële ruimte in het gezin. Na lagere schooltijd, MULO en VWO schopt hij het uiteindelijk tot de universiteit in Nijmegen met alle verwikkelingen van die roerige jaren zeventig. Zoals marxisme, PSP, baas in eigen buik en dolle mina. Idealen mislukken, liefdes worden uitgemaakt.

19 november 2015 DSE organiseert lezing met Peter Kentie

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Een avond over het gebruik van internet en sociale media voor de stad Eindhoven.
Peter Kentie was al volop actief op internet vanaf de begin dagen in 1994 toen ook de Digitale Stad Eindhoven (DSE) werd opgericht. Hij heeft al die jaren als professional de ontwikkeling van internet van dichtbij mee gemaakt.

6 november Musical "Wonderland" van oud Einhovenaar Theo Hoek in de Schalm in Veldhoven

/~rienvalk/pics/TheoH.jpg

Eindhoven, begin jaren zestig. Theo, een schuchtere jongen gaat naar het jaarlijkse kinderfestijn Philips Wonderland. Betoverd door de pick-up draait hij steeds weer A Hard Day’s Night. Zijn Wonderland is nu de elektrische gitaar, zijn voorland is het Gloeilampenparadijs van Frits Philips, waar zijn vader vrachtwagens doorsmeert. Zijn moeder worstelt met depressies, Theo met Wonderful Land van de Shadows.

7 november in Arno's theater

/~nieuws/pics/cabaretp.jpg

Cabaretpoel - aanstormende talenten Thijs van de Meeberg won afgelopen jaar het Leids Camarettenfestival en staat komend seizoen in het Parktheater te Eindhoven. Maar was al in 2014 nog 'onontdekt' te zien in Arno's Theater. Samen met 3 andere talenten.

Op naar meer invloed van de burgers op de politiek in Eindhoven!

/~nieuws/pics/g1000ehv.jpg

Donderdag 8 oktober om 19.30 uur in de de foyer van het Parktheater weer een bijeenkomst van de G1000Eindhoven zij willen het initiatief nemen om de democratie te vernieuwen door de verbinding tussen de inwoners en hun stadsbestuur op een nieuwe manier tot stand te brengen. Daarom willen zij duizend Eindhovenaren bij elkaar brengen en laten praten over waar zij aandacht voor willen en wat zij wensen in onze stad.

Hoe kijken journalisten aan tegen de wereld, hun werk en hun collega’s?

/~nieuws/pics/DeWaakhhztFotoMJ.jpg

De waakhonden, een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel op 14, 15 en 16 oktober in het Parktheater over de werking van het van het regionale dagblad. Na een succesvolle tournee langs de Brabantse theaters weer terug in Eindhoven. Daarmee is de cirkel rond, want Eindhoven is ook de stad waar het allemaal begon.
XML-feed