registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Je komt DSE ook overal tegen!

foto Rien Valk

foto Rien Valk

Behalve de petjes is hier ook nog onze Eindhovense G1000 te zien. Zijn er Eindhovense DSE-ers die ook een uitnodiging hebben ontvangen voor 25 juni? Laat het ons hier eens weten.

100 jarige Eindhovense bibliotheek komt ook naar G1000Eindhoven

foto:bibliotheek Eindhoven

foto:bibliotheek Eindhoven

De Eindhovense bieb viert dit jaar zijn 100 jarig bestaan. Ze zijn op zoek naar jullie visie over hoe Eindhoven er uit zal zien in 2116 De ideeën, voorstellen en tekeningen die dat oplevert worden ingescand en de beste 10 worden later in 3D afgedrukt. Tijdens onze G1000Eindhoven in ons beursgebouw zijn ze er ook. Precies op hun plaats zou ik zeggen omdat op die dag 1000 Eindhovenaren hun ideeën en plannen voor de nabije toekomst van Eindhoven gaan bespreken.

10.000 duizend Eindhovenaren en de toekomst van hun stad?

/~nieuws/pics/GK1000.jpg

Afgelopen week zijn er uitnodigingsbrieven de deur uitgegaan naar 10.000 Eindhovenaren van 15 jaar en ouder die door het lot gekozen zijn uit de basis administratie van de gemeente. Een brief met een code waarmee je je kunt aanmelden bij de Eindhovense G1000 via de website: www.g1000eindhoven.nl/aanmelden Heb je zo'n brief ontvangen doe dan mee! Via die lotingen willen de G1000vrijwilligers een zo groot mogelijke diversiteit aan Eindhovenaren bijeenbrengen die samen gaan nadenken en brainstormen wat zij voor Eindhoven nu en in de toekomst belangrijk vinden voor hun stad

28 mei afscheid van Arno Huibers "Konsjerto"

/~nieuws/pics/konsjert03.jpg

Afscheid van "Konsjerto" In het gezelligste theatertje van Eindhoven op 28 mei om 19.30 uur spelen ze voor de laatste maal Konsjerto in Arno's Theater. Clown Arno Huibers samen met Paul van der Heijden en Gerard Luijkenaar. In een hilarische muzikale theatervoorstelling worstelen drie mannen zich door hun repertoire van Schubert tot Leoncavallo tot Bill Haley.

DSE organiseert een informatie avond over het Living Lab Stratumseind

/~nieuws/pics/livinglab.jpg

Tinus Kanters, de drijvende kracht achter het Living Lab, zal ons daar vertellen wat er allemaal gebeurt in het Living Lab op het Stratumseind. Over intelligente straatverlichting tot aan geluid- en videobewaking kan hij vertellen en laten zien wat er allemaal in het hart van Eindhoven gedaan wordt om het gezellig en veilig te houden. Het Living Lab bevindt zich in de Oude Rechtbank waar we dan zijn.

Doe mee met Science Hack Day Eindhoven 2016 op 21 en 22 mei

/~nieuws/pics/hackdayEhv16.jpg

Een hackathon van 32 uur, bedenk, ontwerp, maak experimentele prototypes en concepten: daar gaat Science Hack Day over. Kunstenaars, technologen, designers, ingenieurs, architecten, marketeers en hackers, kom ook en onderzoek de grenzen van je creativiteit!

28 april Kek-040! meeting in de oude rechtbank

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

Donderdag 28 april houden wij weer onze maandelijkse Kek-040! meeting. Nodig gerust je collega beeldend kunstenaar uit voor onze meetings.

Een beeldschone aanklacht

foto:Rien Valk

foto:Rien Valk

Gisteren naar deze tentoonstelling in de kruisruimte geweest waar veel mooi werk van onze Eindhovense kunstenaars, verenigd in het Kollektief Eindhovense Kunsten, te bewonderen was. Voor achtergrond informatie over deze kunstenaars klik kek040.nl/kunstenaars

Expositie ‘Een beeldschone aanklacht” in de Kruisruimte 19 tot 28 maart

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

De Kruisruimte is gelegen aan de Generaal Bothastraat 7E 5642 NJ Eindhoven
Deze tentoonstelling is een initiatief van de Stichting KEK-040! Meer dan 50 kunstenaars uit de regio Eindhoven doen mee aan deze salon-expositie.

20 maart 2016 aanvang 10:00 uur een rommelmarkt in “Orka” aan de Broekakkerseweg 1

/~nieuws/pics/musicalpwiu.jpg

Om de musical van het projectkoor WIU te financieren wordt er 20 maart 2016 van 10:00 tot 16:00 uur een bijzondere rommelmarkt gehouden in Activiteitencentrum “Orka” aan de Broekakkerseweg 1 . Kom kijken en kopen daarmee steun je ons om van onze musical een succes te maken. Het koor is nu volop bezig met het instuderen van zang en spel om er straks in oktober een geweldig uitvoering van te maken.

Stam + De Koning en gemeente Eindhoven bundelen krachten voor Sociaal Ondernemen

/~nieuws/pics/ehvStamK.jpg

Stam + De Koning biedt Eindhovenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame baan. Het gaat om een baan bij projecten in Eindhoven. Hierover is een convenant gesloten met de gemeente Eindhoven De ondertekening van het convenant, door wethouder Staf Depla van Economie en Arbeidsmarkt en de directeur van Stam + De Koning, Arno van Tilburg vond woensdagmiddag plaats op het bouwterrein van het voormalige kantoor van Philips Lighting.

Zondag 6 Maart Konsjerto in Arno's Theater aan de Kalverstraat

/~nieuws/pics/konsjert03.jpg

In het gezelligste theatertje van Eindhoven beleeft clown Arno Huibers samen met Paul van der Heijden en Gerard Luijkenaar nieuwe avonturen. In een hilarische muzikale theatervoorstelling worstelen drie mannen zich door hun repertoire van Schubert tot Leoncavallo tot Bill Haley.

Ons oude Philipsfabriekje via Lighting "Demlab" en Kunstlicht in de Kunst naar Philipsmuseum

It all begins with light * foto:Rien Valk

It all begins with light * foto:Rien Valk

Voor de oplevering van Kunstlicht in de kunst rond 2003 had ik het hele licht concept nog vast gelegd voor een artikel in International Lichting Review van Philips Lighting. Maar naar het huidige Philipsmuseum was ik nog niet geweest. Daar is afgelopen zaterdag verandering in gekomen. Bij de gezamenlijke verjaardag van Iris de Rooij en museummedewerker Frans Hupjé die dat in het Philipsmuseum op een originele manier vierde ben ik er weer geweest. Een feest van herkenning, maar ook wat is ons "demlab" veranderd!

Wethouder Yasin Torunoglu over de G1000Eindhoven

Het zou je zomaar kunnen gebeuren. Er ligt opeens een enveloppe op je deurmat. ”Gefeliciteerd, jij bent een van de ingelote Eindhovenaren”.
Loterijen gebruiken dit soort zinnen vaak om mensen te verleiden tot deelname. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik gooi die enveloppen meestal meteen bij het oud papier. Maar de komende weken zou het zomaar eens iets anders kunnen betekenen. Je zou echt één van de geselecteerden kunnen zijn, en wel voor de G1000.

Kek-040! meeting op 25 februari 2016 in de Oude Rechtbank

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

‘We gaan het hebben over de keuzes van KEK-040! Een platform dat verbindingen maakt, podia biedt, verkoop stimuleert en samenkomsten organiseert waar discussies ontstaan en waar (ook) de kunstenaar initiatieven neemt (zie het recente artikel van Rob Schoonen in het ED en de reactie van KEK-040! daarop.)
XML-feed