registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Glow Off naast Glow op 15, 16 en 17 november

/~nieuws/pics/spelenmetL.jpg

Glow Off krijgt in zijn tweede jaar steeds meer body zo ook bij Carte Blanche. Hieronder staat hun programma voor die dagen. Kijk voor alle deelnemers op www.glowoff.dse.nl

Glow 2013 een eerste indruk

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Los van monsters die uit het water komen en gebouwen die soms "zoet" verlicht worden was de poppenkast van lichtarchitect Jolanda Tielens een leuk en mooi uitgewerkt lichtproject. Wat je met een "simpele" RGB opstelling al kunt bereiken. Hier kun je met recht zeggen "less is more"

Macrofotografie

Foto:Sjors Hoek

Foto:Sjors Hoek

Behalve straks voor Glow en Glow Off in Eindhoven kunnen compact camera's ook prima voor macro fotografie gebruikt worden. De grotere scherpte diepte maakt dat iets makkelijker ten opzichte van bijvoorbeeld full frame spiegelreflexcamera's. Sjors Hoek uit Helmond stuurde ons een paar van zijn macro foto's. Mooi, toch?

Glow Off, halen Eindhovenaren de kerstverlichting al voor de dag?

/~nieuws/pics/glof3886.jpg

Als het aan de initiatiefnemers van Glow Off ligt wel. Zij willen Eindhoven inmiddels voor de tweede keer naast Glow als lichtstad op de kaart zetten met allerlei vormen van verlichting en kunstzinnige licht projecten, daarin past ook het eerdere inzetten van de kerstverlichting aan de buitenkant van het huis. In de onmiddellijke omgeving van de Glow route zoals in de bergen zijn al een aantal projecten in voorbereiding. Ook in de woonwijken zoals bij Carte Blanche in Woensel waar in hun theater en de omgeving een lichtfestival plaats vindt.

DDW 2013 een eerste impressie, sectie C

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Bij de montage wedstrijd "beat the clock" bleek DSE ook een rolletje te spelen! Bart en Marian zetten een serie tafels bij sectie C het snelst in elkaar. De langste tijd was 1 uur en 19 minuten.

Extra aandacht voor de stedelijke speelplaatsen in Eindhoven

/~nieuws/pics/Urbplayground.jpg

Op verschillende plekken in de stad vind je deze week 'Urban Playgrounds' waar je kunt skaten en BMX'en. De tour loopt vanaf 7 oktober en duurt nog t/m 12 oktober. Op 12 oktober zijn alle deelnemers uitgenodigd om een kijkje te nemen op Strijp-S in het 040 BMX Park en Area 51 Skatepark.

KPN en Eindhoven slaan handen ineen voor innovatie

/~nieuws/pics/ondertekeningkl.jpg

KPN en de gemeente Eindhoven hebben een convenant ondertekend waarin beide partijen de intentie uitspreken om te gaan samenwerken aan innovatie. De kersverse partners zien mogelijkheden om nieuwe diensten te ontwikkelen in een samenwerking tussen KPN en (lokale) partijen als de Technische Universiteit Eindhoven en het bedrijfsleven op High Tech Campus Eindhoven. Het telecombedrijf beschouwt Eindhoven als een Living Lab, een proeftuin waar het bedrijf kan zien hoe nieuwe vindingen uitwerken.

"Glow off" 2013 doe je ook mee?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

In veel steden tref je door de overheid ondersteunde culturele projecten aan, waar omheen zich in de loop der tijd kleine/particuliere initiatieven vormen. Dat kan in de loop der jaren uitgroeien tot iets groots. Het zgn. "Off circuit". Denk daarbij aan Avignon en Edinburg. Het begin van 'Glow off' is met veel enthousiasme in 2012 gemaakt met drieëntwintig deelnemers.

Vandaag en morgen atelierroute in Eindhoven en omgeving, gaan jullie ook?

Een sfeerbeeld van vorig jaar - Foto: Rien Valk

Een sfeerbeeld van vorig jaar - Foto: Rien Valk

Het blijft vrijwel droog volgens deze weersverwachting prima weer dus om op de fiets diverse ateliers te bezoeken.

Oh oh Imago

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Gisteren naar "Oh oh imago" bij het theater festival strakke madammen en makke mannen geweest. Leuk om te zien hoe de draak gestoken wordt met al die therapieën die we tegenwoordig kunnen ondergaan. Bij Piet Hein Eek hebben we in de oude kantine van RK1 aan de halvemaan straat (bij oud Philips mensen nog wel bekend} genoten van een voorstelling waar het speel plezier van af spatte. Vandaag kun je er ook nog heen.

Agnes Ovington overleden

Agnes Ovington, Ben Waumans en de gedaref delegatie. Foto:Wim Hendriksen.

Agnes Ovington, Ben Waumans en de gedaref delegatie. Foto:Wim Hendriksen.

Vandaag ontvingen we het bericht dat Agnes Ovington is overleden. Agnes werkte als ambtenaar van de gemeente Eindhoven intensief samen met DSE als het ging over het ondersteunen van de Digital City Gedaref. Samen hebben we een aantal projecten gedaan om computers aan DCG te leveren. Ook na haar pensionering was Agnes nog betrokken bij Gedaref. Wij wensen de familie Ovington veel sterkte met het verlies van een bijzonder mens.

ØRNEN 1897 van 20 tot & met 24 september 2013

/~nieuws/pics/ornenkl.jpg

11 juli 1897, Spitsbergen. Drie mannen stijgen op in een luchtballon voor een expeditie naar de Noordpool. Ze zijn er van overtuigd dat dit de enige manier is om het poolijs te overwinnen. Maar ze worden nooit meer levend teruggezien.
20 september 2013, Eindhoven. Drie mannen brengen met ØRNEN 1897 een hommage aan deze ontdekkingsreizigers.

Oirschotsedijk voorgoed afgesloten voor autoverkeer

/~nieuws/pics/afsluitingO-dijk2.jpg

De Oirschotsedijk, tussen de Bezuidenhoutseweg en Anthony Fokkerweg, is vanaf woensdag 11 september aanstaande voorgoed afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Op die dag beginnen de werkzaamheden om van de Oirschotsedijk een groene fiets- en wandellaan te maken. De Oirschotsedijk maakt onderdeel uit van de zogeheten Groene Corridor, een groene route die gaat lopen van het centrum van Eindhoven tot aan het centrum van Oirschot.

Heb je ons al "geliked" op Facebook?

/~nieuws/pics/dsefb.jpg

Like ons op www.facebook.com/DigitaleStadEindhoven. Geef onze Facebook pagina ook door aan je vrienden en kennissenen help mee om ons regionaal ontmoetingsplatform nog bekender te maken. Kijk ook nog eens hoe Lau Kanen dat in het verleden deed.

Doornakkers Voelt zich Goed Markt op 8 september

Komende zondag 8 september vindt de tweede editie plaats van de Doornakkers Voelt Zich Goed Markt. Tijdens deze festiviteit opent wethouder Yasin Torunoglu om 11.30 uur de nieuwe toegangspoort naar het St. Josephgebied. Een tweede feestelijk moment is de onthulling van muurkunst op het binnenterrein. Daarna is het terrein in handen van de Doornakkers Voelt zich Goed Markt.
XML-feed