registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

20 februari informatieavond ‘Hoe verkoop ik mijn woning wél?’

Je woning al maanden te koop staan, maar blijft interesse uit? Kom dan naar Meerhoven. De gemeente Eindhoven organiseert daar op donderdag 20 februari van 19.30 - 21.30 uur in basisschool ’t Slingertouw (Waterlinie 260) een bijeenkomst met als thema ‘Hoe verkoop ik mijn woning wél?’ Een gratis toegankelijke avond voor inwoners uit de regio Eindhoven vol nuttige tips en adviezen waar u uw voordeel mee kunt doen.

Inspireert museum bezoek?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Afgelopen week weer eens naar de Pont in Tilburg geweest. Een leuk museum in een voormalige wolspinnerij.

Is glasvezelinternet een nutsvoorziening zoals Jos van Bree van Heeze Leende stelt?

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

In de doelstellingen van de stichting Digitale Stad Eindhoven staat op nummer 4: Stimuleren van het debat over normen/waarden, rechten & plichten op het medium internet. Laten we dat maar eens in de praktijk brengen. Mijn vraag is nu: heeft Wethouder Jos van Bree van Heeze Leende gelijk als hij stelt dat een glasvezelnetwerk een nutsvoorziening is?

Last gehad van "nepcollectanten"?

Soms vraag je je af of de collectant die voor je deur staat ook echt voor dat goede doel geld ophaalt. Je kunt natuurlijk om een legitimatie vragen maar je kunt ook op deze site kijken www.cbf.nl/collecterooster/gemeente-roosters of ze op het officiële programma staan.

Krijgt Eindhoven er een theatertje bij?

/~nieuws/pics/smmm0157.jpg

Als het aan Frans Dillen ligt wel, deze Eindhovenaar is al een aantal jaren initiatiefnemer van het theaterfestival "Straffe madammen en makke mannen" De laatste editie vond vorig jaar plaats tussen de machines en de bureaus van Piet Hein Eek. Frans kreeg de kans om voor een jaar ruimte te huren op het NRE terrein en wil daar zijn droom van een eigen theater waar maken.

Ligt onze privacy ten grabbel?

/~nieuws/pics/oogr.jpg

Big brother is watching you is niet langer een sciencefiction verhaal. Zijn wij nog steeds van mening dat we niets te verbergen hebben en mogen de geheime diensten rustig hun gang gaan? Deze acedemische ondertekenaars zijn in elk geval van mening dat het nu genoeg is. Zijn jullie ook hun mening toe gedaan?

De vrijwilligers van DSE wensen jullie een gelukkig en gezond 2014

/~nieuws/pics/nj2014.jpg

We zien ook jullie wensen hier graag verschijnen. Of is het echt te moeilijk om iets op onze homepage te plaatsen?

De DSE vrijwilligers wensen jullie fijne kerstdagen

/~nieuws/pics/fkerstd13.jpg

We vinden het leuk om hieronder ook jullie kerstwensen te mogen lezen.

Wanneer de mieren schreeuwen

/~nieuws/pics/mschreeuwen.jpg

Weggedrukt door de aandacht voor het overlijden van Nelson Mandela zat schrijver Alex Boogers bij P & W om daar over zijn boek te vertellen, maar kwam daar nauwelijks aan toe. Een boek waarvan hij vindt dat je het, los van de gedrukte versie die je moet kopen, ook gratis mag downloaden als PDF of ePub. Een betoog tegen zinloos geweld noemt Alex zijn novelle, die gaat over het dertienjarig jongetje Sedar Soares die in 2003 werd doodgeschoten omdat hij een sneeuwbal tegen een auto aan gooide.

27 t/m 30 december 2013 in Eindhoven "Clowns Kado"

/~nieuws/pics/clownskadokl.jpg

Rond kerst kun je weer met het hele gezin naar Arno Huibers onze eigen Eindhovense clown, die in zijn achtertuin een wonderschoon theatertje heeft gebouwd. Uitbundig lachten maar ook stille verwondering en ontroering bij alles wat tijdens zijn clowns kado voorbijkomt. Naast het theater maken is Arno ook initiatiefnemer van de SCC: Stichting Clown en Comedie waarmee sociale en culturele projecten ondersteund worden.

Oirschotsedijk weer open

/~nieuws/pics/sint-oirschotsedijk.jpg

De Oirschotsedijk is weer open voor voetgangers en fietsers. Afgelopen maandag opende wethouder Yasin Torunoglu officieel een nieuw deel van de ‘Groene Corridor samen met Sinterklaas en een aantal Eindhovense kinderen. Daarna vertrok het gezelschap in een vrolijke stoet op de fiets en te voet naar de Philips Fruittuin.

Eindelijk verlost van overlast gevers?

Aan de rand van bedrijventerrein De Hurk, tussen Croy en de A2/N2, komt een aantal Skaeve Huse. Dit is het college van burgemeester en wethouders voornemens te besluiten. Skaeve Huse maakt als woonvoorziening deel uit van het Stedelijk Kompas, de aanpak voor maatschappelijke zorg en opvang van dak- en thuislozen.

Phishing e-mail van DSE?

Nee natuurlijk niet! DSE zal nooit naar een wachtwoord vragen.

Carte Blanche een voorproefje van hun bijdrage aan Glow

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Net nog even bij Carte Blanche geweest, het ziet er veelbelovend uit! Het begin om 19:00 uur Ik ga zeker kijken vandaag, morgen of zondag jullie ook?

De steentjeskerk onofficiële deelnemer aan Glow?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

De ruimte was in elk geval prachtig verlicht. Hoeveel Eindhovenaren hebben dit gezien?
XML-feed