registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Herinneringen aan Ben Waumans

/~nieuws/pics/bcombi.jpg

Op Ben's pagina waarvan je de link ook onder het kopje informatie kunt vinden, willen we graag de herinnering aan Ben, die zo veel voor DSE heeft betekend, levend houden.

Strandbad Nuenen 20 april 2014 show oude legervoertuigen

/~nieuws/pics/wheels.jpg

Nieuw leven in het aloude Mariënhage?

Nu is het nog teveel afgesloten van de buitenwereld maar als het aan Anna Oosterhuis ligt gaat dat veranderen. Deze TU-studente studeert af op gebiedsontwikkeling Mariënhage en heeft op woensdag 9 april 2014 het Hollands-Ontwerp award 2014 gewonnen met haar afstudeerproject 'Nieuw leven in het aloude Mariënhage'. Anna heeft dit in opdracht van de gemeente Eindhoven uitgevoerd.

TNO Helmond zoekt proefpersonen voor 23 en 24 april 2014

TNO zoekt proefpersonen voor een belevingsonderzoek naar een automatisch remsysteem, waarbij we graag willen weten wat u hiervan vindt. Hiervoor mag u zelf rijden en het systeem ervaren tijdens een demo bij TNO in Helmond.

Vincentre een leuk en bijzonder museum in Nuenen

/~nieuws/pics/vincentrek2479.jpg

Kort geleden naar Vincentre in Nuenen geweest, een combinatie van een VVV-agenschap en een leuk museum waar de de Nuenense periode van Vincent van Gogh belicht wordt.

Premier Rutte reageert in het Jeugdjournaal

/~nieuws/pics/ruttejn.jpg

Kennelijk heeft onze minister president het wegnemen van de onrust en mogelijke angst bij de Marokkaanse jeugd belangrijk genoeg geacht om zelf het initiatief te nemen tot het geven van een interview bij het jeugdjournaal.

Beauregard in Eindhoven deed mee aan NLdoet

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

In de Tongelrese wijk Beauregard hebben de bewoners de handen ineen geslagen om samen een activiteitenveld aan te leggen. Na het voorbereidende werk in de voorgaande weken is op 22 maart het veld officieel geopend tijdens de NLdoet dag.

Demonstratie tegen Geert Wilders in Eindhoven goed verlopen

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Zo'n 150 mensen hadden zich op het Stadhuisplein in Eindhoven verzameld om te demonstreren tegen de uitlatingen van Wilders.

Marokkanen welkom!

/~nieuws/pics/marrok.jpg

Het ziet er naar uit dat G.Wilders nu eindelijk zijn hand overspeeld heeft. Laten we er met zijn allen aan bijdragen dat dit soort discriminerende uitlatingen niet langer meer geaccepteerd worden ook niet in de politieke arena. Hoe ergerlijk die herhaling van zijn toespraak op TV ook is,

Wordt dit onze nieuwe fiets?

/~nieuws/pics/bike1.jpg

Inplaats van een Segway lekker sportief bewegen. Gaan we deze "stafiets" nog vaker in ons straat beeld zien?

De uitslag van de Eindhovense verkiezingen.

/~nieuws/pics/diagrverkiez.jpg

Alle stemmen zijn geteld. Het opkomstpercentage in Eindhoven is: 44,9 % In 2010: 42,14 %
Zetelverdeling: PvdA 8, VVD 6, D66 7, SP 7, OAE 5, CDA 4, GroenLinks 4, Leefbaar 2, LPF 1, ChristenUnie 1.

De opkomst in Eindhoven, ook gestemd?

 Stemlokaal basisschool De Boog Foto: Rien Valk

Stemlokaal basisschool De Boog Foto: Rien Valk

De opkomst viel niet tegen volgens de kiescommissie. Niet alleen de ouderen uit Tongelre brachten hun stem uit maar ook de jeugd was redelijk vertegenwoordigd. De tussentijdse opkomst score in Eindhoven was:

Gestels Hoogtij 2014, geplanned op 23 maart, gaat dit jaar WEL door!

/~nieuws/pics/ghoogtij.jpg

De eerste zondag in de lente is traditioneel gereserveerd voor het "Gestels Hoogtij". Dit is een groots spektakel voor en door ondernemers, kunstenaars, muzikanten en bewoners in deze wijk die wordt gekenmerkt wordt door, vaak kleinschalige, initiatieven met een unieke uitstraling waar een stad als Eindhoven trots op mag zijn.

Angst voor big data?

/~nieuws/pics/data.jpg

Bijna alles kan ten goede of ten kwade worden aangewend zo ook het analyseren van bijvoorbeeld medische gegevens. Moeten we het daarom maar vergeten?

Lente!

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Nevelig ligt ons kasteel de Burgh in de achtergrond. Welig bloeien de narcissen in de voorgrond.
XML-feed