registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Herdenken en kunst gecombineerd

/~nieuws/pics/herd2014.jpg

Vandaag 2 november wordt er in de omgeving en op de begraafplaats Sint Calixtus, aan de Jacob Jordaensweg ( Tongelre) in Eindhoven een herdenkingswandeling gehouden van 18 tot 21 uur iedereen is welkom. Kunstenaars hebben in samenwerking met de wijkbewoners zielentaferelen gemaakt.

De Dutch Design Week een eerste impressie

/~nieuws/pics/ddw14.jpg

Dankzij zon, hoge temperaturen en de feel good market was het druk op strijp-S. Behalve ontwerpers waren daar ook bekende bedrijven actief zoals banken en bouwmarkten.

Straffe madammen en makke mannen flikt het weer

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Precies op het juiste moment heeft Frans Dillen een theatermaakster gestrikt die een prachtige start bied voor de Dutch Design Week. In de voorstelling van designer Chantal van Heeswijk werd het Design op het podium uitgevoerd. Een stapje verder dan bijvoorbeeld het historisch ontwerp van Theo van Doesburg La salle de l’Aubette waar design beperkt bleef tot het interieur.

13 november 20:00 uur hoe veilig zijn onze draadloze tablets en smartfoons?

/~nieuws/pics/DSEinfovheid.jpg

In deze DSE lezing zal ir. Walter Belgers schetsen hoe de dreiging die vanaf het internet komt de laatste jaren is veranderd. Het zijn niet meer de 'whizzkids', maar georganiseerde criminele bendes en overheden. Waarom bent u interessant voor hen? En hoe komen ze binnen?

Donderdag 16 oktober 20.30 uur “Schrijfsels uit eigen hoofd”

/~nieuws/pics/cvheesw.jpg

Een theatervoorstelling van de in Rotterdam woonachtige vrouwelijke vormgever, Chantal van Heeswijk. Ze heeft een brede opleiding genoten waarvan we alleen de Design Academie Eindhoven en SISA in Antwerpen noemen.

21 september opening tentoonstelling "Tussen suggestie en beeldkracht"

/~nieuws/pics/mdegreef.jpg

Marti de Greef maakt voornamelijk beelden in brons, maar ook in cortenstaal,aluminium en lood. In zijn werk spelen vaak lichamen en gestalten van mensen of dieren een rol, verbeeld op een geheel eigen wijze. De beeldhouwer zoekt naar nieuw evenwicht in compositie en een vormentaal met een eigen esthetiek, door de figuren of delen daarvan te deformeren, uit te vergroten of weg te laten. De Greef woont en werkt in Eindhoven.

10 augustus 14.00 uur gratis opnames bijwonen voor de clip van Pien

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Zondag 10 augustus a.s. wordt er in het vestzaktheater van Straffe Madammen en Makke Mannen op het NRE terrein, Nachtegaallaan 15 in Eindhoven, een clip opgenomen van de voorstelling Pien. De twee maaksters zijn: Marieke van de Have (Artez conservatorium Arnhem) en Sharon Neelen (FHK theateracademie Tilburg). Zij werken die hele zondag aan de opnames van een nieuwe spannende muziektheater voorstelling bestemd voor kinderen ( 6-10) en... hun ouders.

Vrijdag 27 juni 20:00 uur cabaret in het vestzaktheater Nachtegaallaan 15 Eindhoven

/~nieuws/pics/evenhuisjouke.jpg

Jennifer Evenhuis (finale Camaretten) en Pieter Jouke (CQC, Wat vindt Nederland) staan op het podium met twee absurde cabaretvoorstellingen. Jouke wordt geprezen om zijn originaliteit en taalgrappen. Evenhuis komt met licht-absurde betekenisvolle stand-up comedy.

Eindhoven heeft een nieuw vestzak theater

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Frans Dillen de initiator van de straffe madammen en makke mannen festivals in het stadswandelpark heeft nu een vaste stek gevonden op het voormalige NRE terrein aan de Nachtegaallaan 15. Na de nodige regelgeving barrières genomen te hebben is de theaterruimte nu ingericht en is er een kleine "fwajee" zoals Frans dat noemt om vooraf en na de voorstelling bij een drankje bij of na te praten. Op vrijdag 27 juni is de openingsvoorstelling aanvang 20.00 uur.

Een vlinder schrijft mee?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Schrijft ie mee, of is het de ziel van een overledenen die een groet brengt?

Derde Eindhoven Internet Award uitgereikt aan onsplatform tv

/~nieuws/pics/eia3026.jpg

In de studio van het Van Abbemuseum heeft Staf Depla, wethouder werk, economie en beroepsonderwijs van de gemeente Eindhoven en Egbert-Jan Sol, voorzitter Digitale Stad Eindhoven de Eindhoven Internet Award uitgereikt aan Cees Kox van ons platform TV

Nieuw college Eindhoven geïnstalleerd

/~nieuws/pics/BenW2014.jpg

Vanavond is in Eindhoven het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders geïnstalleerd.

Dutch Technology Week of Wonders

/~nieuws/pics/dtweek.jpg

Ga je de Dutch Technology Week nog bezoeken? Gedurende die week reiken wij onze Eindhoven Internet Award uit.

Eindhoven Internet Award voor OnsPlatform.tv

/~nieuws/pics/eia2014.jpg

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Dutch Technology Week. Op woensdag 21 mei zal Wethouder Staf Depla de prijs overhandigen op een feestelijke bijeenkomst in het Van Abbemuseum. De deelnemers worden tussen 16.00-16.30 uur verwacht in het restaurant van het museum. De bijeenkomst is gratis toegankelijk maar aanmelden is verplicht. Meer informatie is te vinden op www.eia.dse.nl

Eindhoven op tweede plaats in Fietsstad Verkiezing

/~nieuws/pics/FietsVerbeterpunt.jpg

De gemeente Eindhoven is niet verkozen tot Fietsstad 2014. Dit werd vandaag bekend gemaakt in Zwolle, de winnaar van de verkiezing. Samen met de gemeenten Zwolle, Enschede, Almere en Velsen was Eindhoven genomineerd.
XML-feed