registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van rienvalk

Werkzaamheden aan onze mailserver

Misschien merk je er helemaal niks van maar in de loop van de ochtend loop je kans om +/- 30 minuten onderbreking van de DSE mail aflevering mee te maken. Je mail komt dan later binnen. Nu we het toch over onze mailserver hebben je kunt ons en andere DSE mail gebruikers wel helpen door even na te kijken hoe vaak je via je mobiel of tablet je mail laat checken. Als dat op ieder minuut staat wil je dat dan wijzigen in iedere 10, 15, 30 minuten of langer! Een oneven aantal minuten mag natuurlijk ook. Als je niet zo vreselijk veel mail ontvangt kun je de zaak nog beter op handmatig checken zetten. Waarom zullen sommigen zich afvragen?

Naast het ED ook gemeente Eindhoven 20 jaar online?

/~nieuws/pics/gem20dse.jpg

Naast het Eindhovens Dagblad wat op 31 december 2014 terugkeek op zijn online geschiedenis zou ook de gemeente Eindhoven in het begin gebruik gemaakt hebben van de DSE-server en deskundigheid van de oprichters van DSE. Wie bij de gemeente herinnert zich nog details van dat eerste begin? Hebben DSE-ers toen ook teksten naar html vertaald voor de gemeente? Zoals de eerste paar keer voor Jan van de Ven van het ED die snel daarna een eigen CMS creëerde.

Een gelukkig en gezond 2015

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Met huize de Laak van de familie Philips hierboven in beeld nemen we afscheid van een jaar waarin Philips zijn roots afstoot en verder gaat zonder de "gloeilampen fabriek" Wat zouden Anton en Gerard daar van gevonden hebben? Het zal voor veel oud Philips mensen toch een vreemd idee zijn.

Dankzij DSE ook het ED 20 jaar online

/~nieuws/pics/edonli.jpg

Op 31 december 1994 startte oud journalist Jan van de Ven een site op DSE met als titel Het Eindhovens Dagblad online. Vandaar dat jullie nu op de site van het ED en op 31 december in de krant, kunnen lezen over het 20 jarig bestaan wat gelijk loopt met het 20 jarig bestaan van DSE.
Met deze start was het ED de eerste krant van Nederland die online te vinden was. Zie ook: www.dse.nl/node/view/101 Jan van de Ven ereburger van DSE. Ook de gemeente Eindhoven maakte in die tijd gebruik van het DSE initiatief. Met deze unieke vorm van samenwerking kon je echt spreken van Eindhoven voorop in technologie. Na een tijd geëxperimenteerd te hebben zijn zowel de gemeente als het ED met een eigen website begonnen.

1994 - 2014 20 jaar DSE!

/~nieuws/pics/dse20jaar94.jpg

Op zaterdag 31 december 1994 stond bovenstaande kop bij een artikel van journalist Jan van de Ven op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad. De dag daar voor was DSE officieel opgericht en ging online via een computer bij de TU/e. Met een internetaansluiting kon je DSE bereiken en een paar maanden later was rechtstreeks inbellen met een modem mogelijk.

Prettige kerstdagen

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Cacao en cultuur

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Afgelopen week naar Helmond en Deurne geweest om de Cacaofabriek uit 1895 en Museum de Wieger te bezoeken. Helmond heeft er ondanks de financiële problemen een mooi cultuurcentrum bij gekregen. We waren net wat te vroeg voor de exposities omdat die nog ingericht moesten worden. Maar de daar aanwezige chocolatier Hans van Bragt * www.chocoladecacaofabriek.nl * maakte veel goed :-) Hij maakt zijn chocolade en bonbons in de cacaofabriek en is daar dus helemaal op zijn plaats.

Waar zijn de kinderen van 2001?

 Voor het eerst online?

Voor het eerst online?

DSE bestaat binnenkort 20 jaar! Leuk als de jeugd die op de Zuid Nederlandse Beurs van 2001 met de goedheiligman gechat hebben hun herinneringen aan Digitale Stad van toen hier met ons delen en of ze nu nog van DSE gebruik maken. Waar zijn ze? Wat doen ze nu? Heeft die chat je interesse in computers gewekt? Ben je actief op en met internet? We horen en lezen dat graag! Kijk eens in de fotoalbums die je hier: www.dse.nl/~compress/fotoalbums/ZNB2001/ kunt vinden of je daar nog kinderen van herkent.

ZorgMotief; het nieuwe zorgmagazine van Eindhoven

 Wethouder Lenie Scholten met de nieuwe glossy

Wethouder Lenie Scholten met de nieuwe glossy

De zorg ligt al een tijd lang onder het vergrootglas op zowel gemeentelijk als landelijk niveau. Wordt er met dit magazine antwoord gegeven op de grote vraag wat de komende veranderingen betekenen voor inwoners en zorgbehoevenden in Eindhoven? Verschillende zorgaanbieders doen hierin hun verhaal en vertellen hoe zij vanaf 1 januari zorg verlenen en anticiperen op de veranderingen in wet- en regelgeving.

6 December muziektheater Straffe madammen en makke mannen

/~nieuws/pics/esmaySMMM.jpg

In de liedjesvoorstelling ‘Niets is wat het lijkt’ pakt Esmay Usmany haar koffer en neemt het publiek mee op een avontuur door het leven van een jonge vrouw. Ze zingt en vertelt haar verhaal in warme woorden en met mooie melodieën. Over wijzer of eigenwijzer worden.

Het licht fietspad van Daan Roosegaarde al gezien?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Het is de moeite waard om het een keer te fietsen. Helaas is het maar een klein stukje. Ik lees hier graag de ervaring van mensen die het gereden hebben. Zou dit de wegverlichting van de toekomst worden?

28 en 29 november in theater Straffe Madammen en Makke Mannen

/~nieuws/pics/smmmnov.jpg

In het vestzak theater op het NRE terrein midden in de stad laten Quintijn Relouw, Reine Maschaupt, Aleksej Ovsiannikov, Jeninke De Jong, Younes Jabboury en Cortijn Tonkes van de theateropleiding Selma Susanna uit Amsterdam je op vrijdag 28 november genieten van een ongebruikelijke theateravond. Op zaterdag 29 november komt Dilan Yurdakul met "Bekentenis van een jong meisje"

Glowoff 8, 12 en 15 november Creatieve lichteffecten

/~nieuws/pics/madhack3572.jpg

MADspace (de Eindhovense hacker community)en MADlab organiseren als GlowOff project een drietal Light Hacking bijeenkomsten. We nodigen de deelnemers aan GlowOff uit om hun project te komen toelichten of demonstreren! Heb je een leuke installatie of object waar je trots op bent? Kom het laten zien en krijg expert feedback en nieuwe vrienden! We zorgen voor interessante demo's en materialen om mee te experimenteren en knutselen. Experts op het gebied van electronica, licht en software zullen aanwezig zijn.

Beleef het licht tijdens Smart Lighting Event op Strijp-S

/~nieuws/pics/smlievent.jpg

The future of light, it’s up to you’ is het motto van het Smart Lighting Event van de gemeente Eindhoven in samenwerking met Smart Circle op donderdag 13 november. Centrale thema is de toekomst van slimme, openbare verlichting. Het event is bestemd voor bedrijven, kennisinstellingen, overheden en inwoners. Het avondprogramma in het Natlab (Strijp-S) richt zich specifiek op de inwoners van Eindhoven en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Tot 11 januari 2015 EMOTIES in de hedendaagse kunst

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

In het museum Helmond in de Boscontondohal is er weer een mooie tentoonstelling met veel foto's en video ingericht met onder andere Bill Viola en Erwin Olaf. Fascinerend om de trage video van Viola te bekijken. Temeer omdat de aanleiding van de emotie verborgen blijft.
XML-feed