registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van pima

65 JAAR VRIJHEID

Beste collega dichters en andere kunstenaars,
Misschien herinneren jullie nog het weekend van 18 september 2004. Toen hielden wij in nauwe samenwerking met Emilio de Vlam zestig uren lang een poëtische manifestatie over vrijheid. Om het uur werd ergens in de stad door een dichter zijn/haar beleving rond vrijheid voorgedragen en gefilmd. Tussendoor traden we op de verschillende podia op.

Strijp S Taal-Catwalk Podium voor jonge dichters en schrijvers

Strijp S Taal-Catwalk Podium voor jonge dichters en schrijvers van korte verhalen. Poëzie van de rol, eigentijds en eigenwijs, verhalen met een beet, tegendraads, rouw of strak in het ritme. Omschrijvingen die slaan op de nieuwe Taal Catwalk van Kleurrijke Stad en Poëthement.

‘De Nacht’ Thema Week van de Poëzie

Poëthement In de bibliotheek van deWitteDame
Zondag 5 april staat het dichtersprogramma Poëthement in het kader van de ‘Week van de Poëzie’. Deze keer is het thema ‘De Nacht’ Een onderwerp dat veel oproept bij mensen en zeker bij creatieve dichters. Deze dag presenteert de oud stadsdichter van Venlo, docent CKE en bestuurslidvan de Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven Koos van den Kerkhof zijn laatste bundel ‘Oud Zink’.

Crisis en Dichters Poëthement 29 maart 2009

Wij leven in een tijd waar het woord crisis aan de orde van de dag is. Dichters uit de jaren dertig van de vorige eeuw schreven over de toenmalige economische crisis. Anderen en verreweg de meeste ‘keken’ kennelijk liever de andere kant op. Kwam dat onder de invloed van het surrealisme? Het surrealisme als middel om aan de werkelijkheid te kunnen ontsnappen?

'Eindhoven 65 jaar vrijheid' oproep voor dichters/kunstenaars

Beste collega dichters,
Misschien herinneren jullie nog het weekend van 18 september 2004. Toen hielden wij in nauwe samenwerking met Emilio de Vlam zestig uren lang een poëtische manifestatie over vrijheid. Om het uur werd ergens in de stad door een dichter zijn/haar beleving rond vrijheid voorgedragen en gefilmd. Tussendoor traden we op de verschillende podia op.

Strijp S-Taal Catwalk 8 maart en Poethement 29 maart a.s. in de bibliotheek deWitteDame

Strijp S-Taal Catwalk
Poëzie van de rol, eigentijds en eigenwijs, verhalen met een beet, tegendraads, rouw of strak in het ritme. Typerende omschrijvingen die slaan op de nieuwe taal Catwalk van Kleurrijke Stad en Poëthement. Een speciaal podium voor jongeren die creatief willen zijn met de Nederlandse taal. Het nieuwe podium wil bij voorkeur een kans geven aan beginnende dichters/schrijvers en rappers om hen:

15 februari a.s. Poëthement in deWitteDameOp zondag 15 februari zijn in de Bibliotheek Eindhoven deWitteDame een aantal dichters te beluisteren. Op deze dag wordt eveneens extra aandacht gegeven aan de Eindhovense dichter, schrijver, hoorspel-en toneelschrijver, beeldend kunstenaar en industrieel vormgever Theo van der Put.

Goed 2009 en... Programma Poethement 11 januari 2009

GOED 2009

Aan een geregen
regens van paradoxen
kleuren het jaar 2009.
Als ware zij onderworpen
aan de kille pamperowinden
van ‘The Origin of Species’

Dichtersdag 2009 in EindhovenOok in 2009 jaar wordt door Poëthement in Eindhoven de Internationale Dichterdag georganiseerd. Dit jaar in samenwerking met CK-Eindhoven en de Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven.

Poëthement in december 2008/ januari 2009Op 14 december houden wij een Open Podium in de Kunstclub (Zeelsterstraat 147, Eindhoven (zie: www.dekunstclub.nl ), tel: 040-2520046). Het is altijd een gezellig klein podium met veel variatie en men kan tevens allerhande kunstvoorwerpen van de bestaande expositie bekijken. Presentatie: Pierre Maréchal.

After Party Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven 2008

Op 11 november wordt in de Blauwe Zaal bij de TU-Eindhoven de prijswinnaar van de Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven (2008) bekend gemaakt. Aanvang 20.00 uur. Zie www.list-eindhoven.nl mocht u informatie hieromtrent ontgaan zijn.

Uitreiking Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven 2008

De genomineerden voor de Literatuur Stimuleringsprijs 2008 zijn onlangs aan alle deelnemers bekend gemaakt door de organisatie. Het zijn vier genomineerden in de categorie verhaal en drie genomineerden in de categorie poëzie. Op dinsdag 11 november zal juryvoorzitter Martin Ros in het Auditorium van de TU/e bekend maken wie van de genomineerden welke prijs in ontvangst mag nemen.

25 jaar dichters- en schrijvers-gezelschap ExplanadeHet is alweer 25 jaren geleden dat in het café/restaurant Esplanade, indertijd tegenover het Eindhovens gemeentehuis, het dichters- en schrijversgezelschap Explanade het leven zag. Een groep talenten die, tenminste in grote delen van Noord-Brabant en Limburg zijn naam heeft verdiend. In die tijd is in de Eindhovense dichters – en schrijverswereld veel gebeurd.

Benoeming Eindhovens EERSTE officiele Stadsdichter

Uitnodiging

Vrijdag 31 augustus om 20.00u. vindt de eerste publiekelijk toegankelijke verkiezing van de Eindhovense Stadsdichter plaats in horecagelegenheid Stads aan de Paradijslaan 48 te Eindhoven.
XML-feed