registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gouddelver

Mogen mensensmokkelaars hun gang blijven gaan?

Snel en zeker worden de aantallen boortvluchtelingen die in de Middellandse Zee verdrinken groter. En keer op keer wordt er verontwaardiging uitgesproken over de gewetenloosheid van de mensensmokkelaars die voor enkele duizenden euro's een plaats aanbieden in overvolle half- of niet zeewaardige boten, die onderweg vaak de helft of meer van hun menselijke lading verliezen. Maar niets hoor ik tot dusverre over het arresteren en berechten van deze boeven,

Misvormde democratie

Al weken is de protestbeweging van studenten en een aantal docenten van de Uva in het nieuws. Eerst een langdurige bezetting, daarna - na rechterlijke toestemming - een vrij snelle, misschien overhaaste ontruiming. Nu hebben de Centrale Studentenraad (CSR) en de Centrale Ondernemingsraad (COR) zich uitgesproken tegen het huidige bestuur. Zij oordelen dat het bestuur 'in de huidige samenstelling niet in staat is om in samenwerking met de academische gemeenschap vorm te geven aan de koers van de Universiteit van Amsterdam'.

Vooruit met de geit: na dertig jaar weg uit de inrichting!

Vanavond op NPO2 een documentaire; ik citeer de aankondiging "Na dertig jaar moeten Harry, Tiny en Sonja de instelling voor Beschermd Wonen in Capelle aan den IJssel verruilen voor een 55+ complex in een gewone woonwijk. In het kader van de participatiemaatschappij wordt er van hen verwacht op eigen benen te gaan staan. Maar kunnen ze dat? Is het verantwoord?" Wat hier in feite gebeurt - natuurlijk gedreven door de stok van onze kapitalisme vererende, sociale werkplaatsen en verzorgingshuizen sluitende regering - is opzienbarend. Waardoor zouden deze mensen nu opeens wel raad weten met onze ingewikkelde samenleving?

Tweet, tweet. ABN-Amro naar de beurs?

Het kabinet, premier Rutte voorop, denkt dat ABN-Amro, ondanks alle gedoe van de laatste dagen, misschien nog wel dit jaar op de woelige baren van de beurs gegooid moet worden. Vreemde gedachtengang: we hebben samen zo'n 30 miljard in die bank gestoken om haar van de ondergang te redden. Bij een beursgang krijgen we er naar verwachting slechts 15 miljard voor terug. Noem dat maar een goede deal.

'Screentest' bij Omroep Max

Omroep Max - Goedenavond dames en heren

Omroep Max - Goedenavond dames en heren

Een van de meest infantiele stukjes televisie van de laatste jaren zag ik vanavond bij Omroep Max. Vier meisjes moesten een screentest voor omroepster doen. Wat waren het voor wichten? Niveau brugklas mavo. Ondenkbaar dat die in werkelijkheid ooit voor een screentest opgeroepen zouden worden.

De hel is onder ons

/~nieuws/pics/vltuig.jpg

Het kan nu elke dag
zomaar gebeuren.
Op de markt of in een museum

Premier Rutte schoffeert de linkse kiezers

Waarschijnlijk zonder het zelf in de gaten te hebben schoffeerde premier Rutte dinsdagavond in het laatste tv-verkiezingsdebat alle linkse kiezers. Want staande tegenover Buma van het CDA begon hij de rol van zielepiet te spelen, zeggende dat aleen de VVD de laatste jaren de hardwerkende Nederlander vertegenwoordigd had, terwijl hij meende dat ook het CDA daarvoor in de bres zou springen. Alles wat ter linkerzijde van het CDA stond telde in dat opzicht niet mee.

Een onoverbrugbare kloof

/~nieuws/pics/klaspop.jpg

Er zijn verschillende kloven in onze samenleving: die tussen de jeugd en de ouderen, die tussen politiek betrokkenen en onverschilligen, die tussen kapitalisten en socialisten, die tussen ongelovigen, protestanten, katholieken en moslims, die tussen zieken, gehandicapten en gezonden, enzovoorts. Maar de diepste kloof lijkt wel die tussen muziekliefhebbers.

Klaverblad Verzekeringen: "Voor de uitgang ... kies nul"

Waarschijnlijk hebt u hem ook wel gezien, de tv-reclame van Klaverblad Verzekeringen: een paar consultants komen opgewekt vertellen waarmee Klaverblad veel geld kan besparen: onder andere door afvoeren van personeel en het beperken van het contact met klanten. Hier denkt Klaverblad het zijne van. Het eind van het liedje is dat de consultants de laan uit gestuurd worden met de bekende telefoonboodschap 'Voor de uitgang.... kies nul.'

Noorse gevangenen in Nederlandse gevangenis: toch familiebezoek?

Vanaf september dit jaar komen 242 Noorse criminelen naar de leegstaande gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen (Drenthe). Noorwegen kampt met een cellentekort, terwijl in Nederland juist gevangenissen leegstaan. Daardoor dreigen veel medewerkers hun baan te verliezen. Om het aantal ontslagen te beperken, is staatssecretaris Teeven driftig op zoek gegaan naar nieuwe 'bewoners' voor de cellen.
Op radio en tv hoor ik niets dan hiep, hiep, hoera's over deze creatieve aanpak van de werkloosheid.

Je suis 'De klos'

Vrolijk Nederland, post van justitie: 'Op 17-02-2015 is met het voertuig met het kenteken XXX een verkeersovertreding begaan. Daarom ontvangt u deze beschikking. 'Feit: om 20.33 uur in de gemeente De Ronde Venen, Vinkeveen, toegestane snelheid 100 km/h, gemeten snelheid 108 km/h, gecorrigeerde snelheid 104 km/h, opgelegde sanctie € 23,00, administratiekosten € 7,00, in totaal € 30,00.

Overgang is uit, transitie is in.

Hebt u het ook gemerkt: er is een taalverandering aan de gang. Het woord overgang, tot voor kort een algemeen aanvaard synoniem voor verandering, is voor de hotemetoten ofwel te gewoon geworden ofwel doet hen misschien teveel denken aan de menopauze van vrouwen.

Crematorium Veldhoven komt nabij woonwijken

De gemeente Veldhoven heeft DELA toestemming gegeven voor de bouw van een crematorium op de begraafplaats De Hoge Boght. Dat is een locatie midden in het toekomstig woongebied De Zilverackers, in het westelijk deel van de gemeente op ongeveer een kilometer afstand van de huidige rand van de bebouwde kom.

Campagne voor volwassenheid

'Blauw Bloed', tv-programma. Gewoonlijk kijkt mijn vrouw er wel naar, ik niet, omdat ik niet houd van die conservatieve royalistische showbusiness. Maar vanavond zag ik toch een stukje dat mij raakte: koningin Maxima bezocht een opvangtehuis van de stichting ‘Het vergeten kind’. Vergeten kind? In Nederland vergeten kinderen?

Waarom levend verbrand?

Net als bijna iedereen heb ik met afschuw vernomen dat de Islamitische Staat een gevangen genomen Jordaanse straaljagerpiloot heeft geëxecuteerd door hem levend te verbranden. Een onthoofding zijn we al gewend te verwachten, maar dit... Wat zit hier achter?
XML-feed